Amalthea z.s.


Děti, mládež, rodina Pomoc Ukrajině

Malý spisovatel - pohádky bez války

Osmiletý Danylo přijel se svou maminkou, babičkou, a ještě nenarozeným sourozencem z regionu Buči. Zázemí našli na faře v Mikulovicích u Pardubic. Danylo chce být spisovatelem, vlastně jím už téměř je. Své pohádky vymýšlí už od malička a postupem času příběhy "vypiloval" k dokonalosti. Danylova maminka mu při vyprávění pozorně naslouchala, a jeho příběhy pečlivě zapisovala. Prvních deset pohádek mělo být na jaře letošního roku knižně vydáno v Kyjevě. Válka však překazila chlapcovy plány, a proto jsme se rozhodli, že mu pomůžeme s vydáním pohádek v Česku. Překladatele, ilustrátora a nakladatelství máme, teď už zbývá jen sehnat finance. Kniha vyjde v ukrajinsko-českém znění, které může pomoci ukrajinským dětem v adaptaci do českého prostředí a českým dětem v poznání nového jazyka a kultury. Danylo přes všechny válečné zážitky, včetně nenadálého přesunu do naprosto neznámého prostředí, neztratil svůj dětský svět. Naopak se o něj chce podělit s ostatními dětmi. Pomůžete mu s námi?

vybíráme od 24.5.2022
16 900 Kč
vybráno 23 % z 75 000 Kč

přispělo

37 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Cílová částka: 75.000 Kč
Sbírka končí: 15. července 2022

Po konzultaci s nakladatelem jsme se rozhodli vydat knihu v nákladu 500 ks. Kniha pohádek bude dostupná českým i ukrajinským dětem zdarma.

Amalthea z.s. provozuje v Chrudimi Komunitní Centrum pro ženy a děti z Ukrajiny (KCU), kde měl Danylo v květnu autorské čtení. Pohádky měly u dětí velký úspěch a my už se těšíme, až si je budou moci s rodiči přečíst. Zájem projevily i spolupracující ZŠ a MŠ.

Podívejte se na reportáž ZDE.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Milí dárci, 
jste skvělí, už jste přispěli 15% cílové částky. Víte co to znamená? Že už můžeme zaplatit překlad pohádek do češtiny. Jakmile bude hotov, dáme vám něco přečíst. 
A víte co je ještě nového? Danylovi se v pátek narodila sestřička. Tak máme radost dvojnásobnou :-)
Děkujeme, že sdílíte naši sbírkovou výzvu. 
Tým Amalthea

Založení projektu