Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Skautská klubovna Střelice - druhá etapa stavby

Podařilo se nám dokončit první etapu výstavby nové klubovny. Abychom se ale do klubovny všichni vešli a získali kvalitní zázemí, musíme s výstavbou pokračovat. Konečně tak získáme prostory, kde se můžeme naplno věnovat výchově nové skautské generace.

vybíráme od 23.5.2022

Klubovna Střelice u Brna - druhá etapa

K darům bude přidána Skautskou nadaci JF polovina
376 850 Kč
vybráno 106 % z 354 000 Kč

přispělo

55 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pokračujeme ve stavbě klubovny ve Střelicích u Brna druhou etapou. Pomozte nám ji dokončit a přiložte svoji bankovku k našemu dílu!

 
Skautské středisko Wahinkpe Střelice se v posledních letech téměř zdvojnásobilo a počet členů se navyšuje každým rokem. K březnu roku 2022 jsme nás napočítali neuvěřitelných 166! Stávající zapůjčené prostory staré klubovny už jsou technicky i kapacitně nevyhovující. Nyní se musíme scházet na 4 různých místech ve Střelicích. 
 
Dlouho jsme snili o vlastní klubovně a náš sen se začal měnit v realitu. Aktuálně jsme dokončili první etapu výstavby klubovny. S pomocí dobrovolníků jsme postavili větší sál a sociální zařízení. Abychom ale získali kvalitní zázemí pro naši činnost, musí být nová klubovna daleko větší. Plánujeme tedy pokračovat druhou etapou výstavby, během níž má vyrůst patrová přístavba se čtyřmi místnostmi pro běžnou družinovou činnost. A k tomu potřebujeme Vaši podporu! 
 
Cílová částka je stanovena na 166 000 Kč, symbolických 1000 Kč na každého člena střediska. Ke každé darované koruně nám navíc přispěje až 50 haléřů Skautská nadace Jaroslava Foglara v rámci tzv. matchingu. Celkem tedy můžeme získat až 249 000 Kč.
 
Prosíme, přispějte vy všichni, kteří jste skautingem prošli, stále se skautingu věnujete, máte ve skautu děti, nebo do něj plánujete děti dát. Podpořte nás, pokud je Vám skautská myšlenka blízká. Pomůžete tak vytvořit kvalitní zázemí pro kvalitní chod skautského střediska ve Střelicích.
 
 
Toto jsme my při slavnostním otevření první části klubovny 21. 4. 2022.


A kdo vlastně jsme?
 
Historie skautingu se ve Střelicích se píše od roku 1935 a po několika pauzách v období totalitních režimů zde skauti nyní působí bez přerušení již 30 let. Za tuto dobu však nikdy neměli svou vlastní klubovnu!
 
Naše středisko se jmenuje Wahinkpe. Slovo wahinkpe je z jazyka prérijních indiánů Siouxů – Lakotů a znamená šíp, který se objevuje i ve znaku Střelic. Naše Středisko je složeno ze tří oddílů. Radostné slunce je dívčí oddíl a Chlapci úplňku zase chlapecký oddíl, oba dva tvoří dohromady 12 družin dětí, které se scházejí pravidelně každý týden a 1 družinu mládeže. Krínon, klub kmene dospělých, shromažďuje starší činovníky, kteří se už nepodílí na přímé tvorbě programu pro děti. Zpravidla však zaštiťují chod celého střediska a jsou výpomocí pro oba dva dětské oddíly. Do činnosti střediska Wahinkpe se zapojují členové nejen ze Střelic, ale také z okolních vesnic.
 
 
Takto vypadá naše nová klubovna nyní na konci výstavby první etapy. 


Pojďte nahlédnout i dovnitř.



Díky všem příspěvkům a práci dobrovolníků už máme hotový větší sál a sociální zařízení.



Druhá část klubovny by se měla nacházet na vyznačených čarách.



Takto vypadá celá klubovna na výkresu.



3D vizualizace bohužel nemáme, ale naši skauti během online korona schůzek vytvořili v počítačové hře Minecraft podle výkresů model klubovny pro lepší představu.



Všichni členové střediska Wahinkpe Střelice děkují za veškerou podporu!

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky Nadaci Jaroslava Foglara se podpora našeho projektu navýšila až do částky 354 000 Kč, kde nám ke každé 1 Kč nadace přispěje 0,50 Kč. 

Podařilo se nám dosáhnout cílové částky, moc a moc děkujeme. Další dary nad cílovou částku již nebudou navyšovány Skautskou nadací J.F. o polovinu, ale budeme mít radost z každého dalšího daru. 

Založení projektu

Díky..

Lukáš

Ať se dílo zdaří.

Mária Audyová
3 000 Kč

Tak Vám držím palce ať to zvládnete.

Vít Prát
2 000 Kč

Ať to máte komplet.

D. O.
26 778 Kč

Držím pěsti, ať se to co nejdříve povede.

Lenka Němcová

Dík za to co děláte

Dominik Krajíček
1 000 Kč

Ať se dílo podaří!

Stimpy
5 000 Kč