Apropo Jičín, o.p.s.


Lidé s postižením

Vítr ve vlasech - cyklorikša - splněný sen

Jsme nezisková organizace, která již 27 let pomáhá lidem s postižením, a jejich rodinám žít co nejnormálnější život v jičínském regionu.

vybíráme od 23.5.2022

Zažít vítr ve vlasech.

Jste cyklisti? Znáte ten skvělý pocit z jízdy na kole? Cyklorikša tento zážitek dopřeje i lidem, kteří samy na kole jezdit nemohou. Vyvolejte úsměvy na tváři všem účastníkům vyjížďky. Pomozte jim zažít ten krásný pocit volnosti.
34 317 Kč

přispělo

52 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Jezdíte rádi na kole? Přináší vám to pocit volnosti, svobody, budí vám to úsměv na tváři? Pomozte tento pocit získat i klientům Apropa. Dovolte jim zažít pocit větru ve vlasech, čerstvého vzduchu, pocit, že ovládáte pohyb, svou rychlost a vnímáte ji všemi smyly. Vyvolejte úsměvy na tváři všem účastníkům jízdy. 

Podpořte pořízení cyklorikši. Jedná se o jízdní kolo, které má v přední části dvě kola a prostornou pohodlnou sedačku s bezpečnostním pásem, do které se usadí převážená osoba či osoby. Cyklorikša je určená zejména pro přepravu osob, které ze zdravotních důvodů samy na kole jezdit nemohou - tedy lidí s různými typy postižení nebo seniorů. Řídit cyklo rikšu může každý, kdo umí jezdit na kole, může to být pracovník, dobrovolník nebo třeba i rodič dítěte s postižením. Využití najde cyklorikša nejen zážitkově, ale i v situacích, kdy se potřebuje pracovník s klientem cíleně přepravit na nějaké místo - k lékaři, na úřad, do restaurace, doprovod domů apod. Zde cyklorikša efektivně poslouží jako rychlý a zároveń ekologický dopravní prostředek. 

Díky projektu budeme moci rozšířit nabídku našich služeb a nabízet další formu terapie lidem s postižením - cykloterapii.

Posláním Apropa je pomáhat rodinám, které pečují o dítě s postižením a dospělým osobám s postižením, žít co nejnormálnější život. Pomáháme prostřednictvím sociálních služeb, podpůrných terapií, volnočasových a integračních aktivit pro děti a dospělé s postižením a také podporou pečujících osob. Apropo působí v jičínském regionu již 27 let, za tuto dobu jsme uvedli do provozu celkem pět sociálních služeb pro lidi s postižením - denní stacionář, osobní asistenci, sociální rehabilitaci, sociálně terapeutické dílny a odborné sociální poradenství. Nově nabízíme podporu samostatného bydlení. V současné době poskytujeme služby celkem 100 klientům a jejich rodinám z Jičína a okolních obcí. Všechny sociální služby Apropa jsou registrované a jsou provozovány za podpory města Jičín i Královéhradeckého kraje. Služby jsou kvalitně personálně zabezpečeny, všichni pracovníci splňují kvalifikaci podle zákona o sociálních službách a jsou dále průběžně vzděláváni.


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (3)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.