Černí koně, z.s.


Lidé s postižením Sport a volný čas

MÁJOVÁ CHALLENGE PRO ADÁMKA MARSCHALKA

Adámkovi je 11 let a je z Chomutova. Narodil se se vzácným onemocněním všech kloubů v těle - Arthrogryposis multiplex congenita a další řadou přidružených nemocí. Některé klouby v těle má pohyblivé, jiné vůbec. Na dětské ortopedii ve FN Bulovka prodělal již 15 operací nohou, které jsou vždy velmi bolestivé. Jedná se o zásahy do kostí a kloubů, následně je nutná rehabilitace a nácvik nového stereotypu chůze.

vybíráme od 2.5.2022

Cena speciálního kola je 50 820 Kč

Děkujeme každému, kdo se rozhodne pomoc Adámkovi k pohybu a zkvalitní mu tak dětství. Kolo pro Adámka vyrobí handicapovaní zaměstnanci sociálního podniku Černí koně. A vy, svým darem, pomůžete hned dvakrát, Adámkovi získat kolo a Černým koním udržet pracovní místa pro osoby s handicapem - DĚKUJEME :-)
5 433 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Tricykl pro Adánka

Díky operacím a cvičení Adámek částečně chodí samostatně, ovšem na delší trasy využívá invalidní vozíček.  Přes veškerý svůj handicap zvládá řadu činností, rád by sportoval, ale nemá k tomu to správné vybavení, díky kterému by mohl. Speciálně upravené kolo mu umožní zažít nový druh sportu, být víc aktivní kdykoliv a kdekoliv se mu zamane. Bude se také moci podívat do přírody, kam se díky handicapu dostává jen vzácně. Speciálně upravené kolo mu umožní zažít něco nového, mít aktivní samostatný pohyb, který je nyní velmi omezený a prožívat radost z pohybu v přírodě.



Tato sbírka je podpořena veřejnou sportovní aktivitou VIRTUÁLNÍ CHALLENGE, z každé registrace bude 75 Kč připočteno do sbírky na pořízení speciálního kola.

Tricykl

Speciální jízdní kolo přizpůsobené omezením handicapu (ilustrační foto).



Speciální kola pro děti s handicapem vyrábí handicapovaní z chráněného pracoviště neziskové organizace Černí koně.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Věřím, že se podaří vybrat na bajk a Áďa si bude užívat cyklistiku a bude furt ve švihu!

Patrik Pařík
300 Kč