Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Skautská klubovna ve Verměřovicích

Pomozte nám s rekonstrukcí verměřovické klubovny, díky které zajistíme příjemné prostředí pro všechny místní skauty a skautky.

vybíráme od 29.4.2022

Klubovna Verměřovice

Při dosažení cílové částky obdržíme darem 100.000 Kč od Skautské nadace Jaroslava Foglara.
591 725 Kč
vybráno 101 % z 584 025 Kč

přispělo

101 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V obci Verměřovice žije 711 obyvatel. Náš oddíl má 62 registrovaných členů, z toho 43 dětí a jsme součástí skautského střediska Bratra Robina Letohrad. Klubovnu na “Dolňáku“ máme moc rádi, ale je to stará chalupa, kterou je třeba opravit. Zároveň nám z důvodu velkého nárůstu členů přestaly vyhovovat její rozměry a vnitřní uspořádání. 

V současné době máme k dispozici jednu místnost, ve které probíhají všechny schůzky. Tato místnost nám už nestačí.


Rozhodli jsme se klubovnu celkově zrekonstruovat.


Rádi bychom celému objektu zachovali jeho historickou podobu, která je v této obci již jedinečná, a zároveň přizpůsobili podmínky pro důstojný chod našeho oddílu a střediska. Navíc, pokud to bude možné a podaří se nám sehnat dostatečné finanční prostředky, bychom v objektu vybudovali i zázemí pro možný víkendový pobyt skautských oddílů nejen z našeho regionu, ale také ze všech koutů republiky včetně možnosti krátkodobých výměnných pobytů pro skauty ze zahraničí.  

Bude třeba vyměnit staré roubení za nové obvodové zdivo, v přízemí vybudovat kuchyňku a jednu velkou místnost, v podkroví 2 menší místnosti a nové schodiště. Také je nutná výměna krovu a střešní krytiny.

V klubovně se bude moci scházet více dětí najednou. Každá družina bude mít k dispozici svůj prostor a navíc novou kuchyňku, díky které budeme moci pořádat pro děti i vícedenní akce. Vytvoříme bezpečný a příjemný prostor, ve kterém budou děti trávit svůj volný čas.



Jsme připraveni věnovat svůj čas a energii, ale potřebujeme pomoc s financováním přestavby. 

S rekonstrukcí jsme začali v září 2023 s rozpočtem 7.190.000 Kč bez vybavení. V současné době máme cca 700.000 Kč vlastních prostředků, ve spolupráci s MAS Orlicko jsme získali dotaci ze SZIF na rozvoj venkova ve výši 1.417.000 Kč a 138.000 Kč na vybavení. Byli jsme úspěšní s žádostí o dotaci na rekonstrukce základen z MŠMT ve výši 2.000.000 Kč. V průběhu září jsme byli úspěšní a získali jsme 2.000.000 Kč od Nadace PPF a následně jsme získali 77.000 Kč na Burze filantropie. Proto potřebujeme pomoc zajistit zbývajících 996.000 Kč. Do dnešního dne pomohla obec Verměřovice, Skautská nadace Jaroslava Foglara, sponzoři a drobní dárci. Jsme připraveni si část prací provést sami, ale nestačíme na všechno, proto žádáme o pomoc. Tyto finanční prostředky bychom rádi získali z více zdrojů, zejména od obce Verměřovice a nadací, z burzy filantropie, ze sbírek v neposlední řadě i formou půjčky ze skautského ústředí a vlastních činností. Skautská nadace Jaroslava Foglara nám zde ke každé darované koruně přidá padesát haléřů. Pokud bychom obdrželí více prostředků než bude cena stavba budeme přebytek investovat do vybavení (židle, stoly, skříně, sedáky, vybavení kuchyně atd.)

Pomůžete nám s projektem, který zajistí důstojné a dostatečně velké prostory pro rozvoj mladých lidí v duchu skautských myšlenek? Budeme Vám moc vděčni za jakoukoli částku, kterou podpoříte naši snahu. 

Pro více informací sledujte náš web vermerovice.skauting.cz, případné nabídky pomoci směřujte na oddílový e-mail: klubovna.vermerovice@skaut.cz. Děkujeme za veškerou podporu.

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Vážení dárci.
Děkujeme za dosavadní podporu. I díky Vám se podařilo udělat letos ohromný kus práce. Máme radost, jsme hrdí a vděční.
Krásné svátky všem lidem dobré vůle 🤎

Stavební firma se činí. Stěny přízemí jsou vyzděné a téměř připravené na pokládku stropu a následně i krovu. Do konce listopadu by měla být stavba pod střechou. Pomozte nám dosáhnout i cílové částky na této sbírce v tomto roce. Finiš stavby bude jednodušší. Děkujeme.

Během uplynulého měsíce došlo k odstranění střechy a roubení. 26.9. stavební firma dokončila demoliční práce a zahájila výstavbu základů pro novou klubovnu. Za rok musí být hotovo. Děkujeme všem za důvěru. 

Přípravné práce zahájeny! Parta kluků a holek zahájila práce na rekonstrukci vyklizením půdy. Bylo nutné přestěhovat táborové vybavení a odstranit od kun znehodnocenou tepelnou izolaci. Až budeme mít větší jistotu, že zaplatíme novou střechu, tak pokračujeme.

Milý dárci. Děkujeme za Vaši podporu v roce 2022. Jste skvělí!  Díky Vám jsme dosáhli skvělého nečekaného výsledku. Matching byl přislíben zatím pouze na roka 2022, proto nadledující dary v roce 2023 nebudou násobeny Skautskou nadací Jaroslava Foglara.
Děkujeme.

Založení projektu

Ať se vám dílo podaří. Zdravím z Letohradu ;)

Martin Jedlička
2 000 Kč

Díky za skvělé tábořiště!

Vojtěch Pelikán
1 700 Kč

Zdravíme do naším srdcím milých Verměrovic. Lichorobiecovi

Barbora Lichorobiec
2 500 Kč

Zdárně to zvládněte 🍀

Petr Fiala
10 000 Kč

Přejeme vám, ať se vám dílo zdaří.

Pavel Jelínek

Krásný záměr, držíme palce. Taborníci z Brna

Barbora Lichorobiec
3 000 Kč

Máte skvělé tábořiště + na vylepšení klubovny

Pavel Číp
1 000 Kč

Ať Vám nová klubovna dělá radost! :)

Milena Moravcová

Ať se dílo podaří!

Miroslav Honzátko
5 000 Kč

Dej Bůh štěstí tomu domu ♥

Jitka Chmelařová
1 000 Kč