Junák - český skaut, středisko Rožnov pod Radhoštěm, z.s.


Děti, mládež, rodina Životní prostředí

Skautská klubovna žije!

"Domeček" - skautská základna v srdci beskydského městečka Rožnov pod Radhoštěm. Místo, kde vznikaly vzpomínky i zkušenosti mnoha dětí i dospělých při společné cestě za poznáním přírody a kamarádství. Místo, které by dnes bez skautské pomoci neexistovalo. Místo, které může sloužit dalším dětem mnoho dalších let. Domeček teď potřebuje Vaši pomoc!

vybíráme od 15.5.2022
91 700 Kč
vybráno 7 % z 1 400 000 Kč

přispělo

27 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Kdo jsme a co děláme 


Skautské středisko z Rožnova má více než třicetiletou tradici a prošly jím stovky dětí. Nejeden, dnes již dospělý, rožnovák s nostalgií vzpomíná na schůzky, výlety, tábory a neopakovatelná dobrodružství, které v našich oddílech zažil.



 


O co jde?


Bohužel sérií byrokratických kroků za našimi zády se stalo to, že hrozí zánik klubovny - Domečku, kde místní skauti mají svoji základnu od roku 1995. Pro to, aby v něm mohla pokračovat činnost je třeba sehnat 1,4 milionu korun a vyplatit jej ze zástavy, která vznikla před více než dvaceti lety. Více o tomto zamotaném případu si můžete přečíst na zde.


Pomozte i Vy přispět na rozvoj a rozšíření skautské organizace, každá koruna se počítá!





Co plánujeme do budoucna?


Rožnovský skaut bude nadále pokračovat ve svých aktivitách, kromě pravidelných družinových schůzek jsou to také výlety, tábory, akce na pomoc přírodě jako je sběr odpadků, sázení stromků.  Oddlužení klubovny mimo jiné umožní její opravy a rozšíření o další členy.

Skaut je víc, než jen zájmový kroužek – ve skautu se vytváří upřímná a silná přátelství, která přetrvávají po celý život, skaut dává lidem stabilní morální základ, naučí je spoléhat se na sebe i spolupracovat s ostatními, poradit si v nečekaných situacích. Chcete-li se podívat na ukázku skautské činnosti, pokračujte zde.  

Přispějte i Vy a dejte dalším generacím možnost toto všechno zažít!


    


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se daří!💚

Irena Cébe 3
300 Kč

Hodně štěstí! Držím palce.

Ježek
500 Kč

Přeji vám hodně sil a velkorysé dárce

Denisa Halašová
5 000 Kč

Držím palce, ať se vybere co nejvíce a klubovnu zachráníme!

Jakub Grós - Jag
1 000 Kč

Startujeme !

Zdeněk Rýpar
10 000 Kč