Justice for Nature, z.s.


Životní prostředí Zvířata

VIRTUÁLNÍ RANGER - nouzový stav pro ochranu tygrů a želv

Po 13 letech se dostáváme poprvé do opravdu kritické situace, avšak nikoli v důsledku osobního selhání, ale na základě světové krize covidové a nyní válečné, která vyústila v sumaterskou projektovou ekonomickou krizi. V důsledku vynuceného přerušení dobrovolnických programů na 2 roky nám tyto finance zásadně chybí. Doposud jsme dofinancovávali potřebné z jiných projektových zdrojů, ale už to dál nejde. Pomozte nás společně udržet hlídky a projekty v chodu!

vybíráme od 28.4.2022

SPOLU PRO PRALES I OCEÁN

Chci být virtuálním strážcem a patronem tygrů i želv!
46 750 Kč

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vyhlásili jsme projektový sumaterský nouzový stav a vytyčili mimořádný záchranný balíček, kdy musí všichni příznivci sumaterských aktivit a projektů zatáhnout za jeden provaz, abychom zachránili existenci 175,5 ha rezervace, Tygří dům, pralesní kempy, Blue Life kemp a projektové protipytlácké hlídky Green Patrol a Blue Patrol, tedy 13 let společné tvrdé práce pro ochranu deštných pralesů a tygrů sumaterských. Klíčovou energií bude restart dobrovolnických programů, které celé roky projekty na Sumatře zásadně financovaly a měly by financovat i nadále. 

13 let jsme vykupovali od místních obyvatel licence na užívání a využívání pozemků na hranici s NP Gunung Leuser mezi řekami Berkail a Sembelang a vloni konečně získali licenci na legitimní ochranu širšího ochranného pásma této oblasti. Pokud z důvodů neufinancování projektového minima ukončíme činnost hlídek a YHUA, tak ztratíme i smlouvu s KPH, a tím nám reálně hrozí i to, že přijdeme o možnost vykonávat činnost v ochranném pásmu, tedy i v rezervaci, a v krajním případě až zestátnění pozemků, tedy zánik rezervace. 

Pokud chcete zachránit Green Life I a Blue Life I na Sumatře, tak se prosím zapojte právě teď!






Peníze jsou potřeba na 14 minimálních platů pro Green Patrol, Blue Patrol a oficiální NGO YHUA, která vše úředně zaštiťuje, na údržbu rezervace Green Life I a kemp Blue Life I na ostrově Sikandang. Dále podporujeme vzdělávání dětí ve vesnici Ujung Sialit. /EDIT k Blue Patrol viz. níže./

Měsíčně nás stojí Sumatra 100 000 Kč a nyní máme cca 60 000 Kč měsíčně z podpory, tedy 40 000 Kč chybí. Potřebujeme 150 lidí po 200 Kč měsíčně, abychom se dostali zpět do hry. Jednorázové dary pak vytvoří rezervu pro dorovnání chybějících měsíčních částek. 

Nyní provádíme opatření, která musí Sumatru zachránit. Spolupracují na tom spolky Prales dětem CZ, Prales děťom SK, NGO JUSTICE FOR NATURE ve Skotsku a YHUA v Indonésii. 

Aktuálně se nám v rezervaci opět objevil tygr, v blízkosti vykvetla Rafflesie a rajská pláž před dobrovolnickým kempem Blue Life svítí čistotou. Naši rangeři jsou připraveni pracovat a my musíme tyto chlapce podpořit.
Díky za spolupráci, sdílení a podporu!!!
 
PROJEKT GREEN LIFE:
Od roku 2009 se zabýváme ochranou deštného pralesa a ohrožených druhů zvířat v ekosystému Leuser na Sumatře v Indonésii. Vykupujeme prales a vytváříme rezervaci, tedy ochrannou zónu mezi NP Gunung Leuser a lidskou civilizací. Dáváme lidem práci v protipytlácké hlídce Green Patrol, spolupracujeme s lokální komunitou a vzděláváme nastupující generaci.

PROJEKT BLUE LIFE: EDIT
V roce 2017 jsme rozšířili aktivity o projekt zaměřený na ochranu podmořského světa a čistění pláží od plastových odpadků. Dáváme lidem práci v protipytlácké hlídce Blue Patrol, která chrání  před pytláctvím hlavně mořské želvy. Spolupracujeme s místními komunitami a vládní organizací na ochranu přírody BKSDA nejen na ochraně ostrova Bangkaru. 

EDIT: Z důvodu úsporných opatření jsme museli pozastavit činnost hlídkového týmu Blue Patrol, tedy i spolupráce na ochraně želv na ostrově Bangkaru. Terénní činnost se obnoví poté, co získáme stabilní pokrytí nákladů a zvýší se počet pravidelných dárců, případně s přispěním větších donorů. Děkujeme za podporu a pomoc nastartovat znovu i tento projekt! 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Za Sumatru 💚🙏

Pavel Šustr
1 241 Kč

I support this mission of extreme importance!

Julien Boule
100 €

🖤

Barbora Šrámková
200 Kč

Za Tygra...

Dárce
600 Kč

Tento dar je poděkování za obrovskou pomoc při vzniku fotky "Seraua z Greenu", která uspěla na letošních Czech Nature Photo... :)

https://www.czechphoto.org/cnp/vysledky-2022/

Vladimír Čech ml.
5 000 Kč

💚

Johana Schleisová

Díky za to co děláte!

Dave
500 Kč

Nature is my temple!

Tigress
100 Kč