Kroky Dobra z.s.


Děti, mládež, rodina Pomoc Ukrajině

Vytvořme podmínky pro vzdělávání dětí

Vytvoření multifunkčního vzdělávacího centra na Praze 3. Pomozte nám vytvořit bezpečný prostor, kde se děti mohou učit, odpočívat a poznávat Českou republiku.

vybíráme od 26.4.2022

Vaše pomoc

303 341 Kč
vybráno 121 % z 250 000 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Naše organizace pomáhá uprchlíkům od začátku války. Organizovat pomoc s bydlením, jídlem a oblečením nebylo tak obtížné.
Zdálo se však, že to není nic ve srovnání s obrovským problémem, kterému jsme tehdy čelili, - a tím byly děti. Podle vládních statistik přijelo do České republiky 105 000 dětí. Pouze 26500 z nich dostalo místa v mateřských školách a školských zařízeních. 
Vzdělávací systém v České republice měl nedostatek škol a školek už před válkou, takže nyní je situace kritická. Spousta nově přijíždějících dětí není do vzdělávacích institucí přijata. 
Vláda dává maminkám na září určitou naději, ale bez znalosti českého jazyka nejsou ukrajinské děti ve školách obecně vítány.
Maminky si samozřejmě nemohou hledat práci, dokud se jejich děti neusadí a maminky nebudou vědět, že jejich děti jsou v dobrých rukou a je o ně postaráno.
Naše nová nadace Kroky dobra vznikla proto, aby organizovala školky, školy a nejrůznější vzdělávací aktivity pro děti a také pro jejich maminky (kurzy českého jazyka).
Nyní vytváříme vzdělávací centrum o rozloze 140 m2 , kde budeme denně přijímat více než 60 dětí jako školka a těm starším pomáhat se školní výukou češtiny.
Pořádáme také např. canisterapii, výtvarnou školu, psychologickou pomoc pro maminky a děti, poznávací a společenské akce.
Ministerstvo školství ČR nám zatím neposkytlo žádnou podporu. Chápeme to, na tuto válku nebyl nikdo připraven.
Byli bychom vděčni za finanční pomoc, kterou bychom mohli věnovat na rekonstrukci našeho centra, odměny učitelům, canisterapii a další nezbytné výdaje.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Guys like you making this world better!

Nikita Kos
500 Kč

Thank you for all the work you do

Callum Voge
15 €

Proud of you! Such a noble cause.

Becca & Jacob Laurenti
50 €

Keep up the good work <3

Derek Halsey

Good luck!

Suzanna Halsey
10 €