Green Doors z.ú.


Osvěta a poskytování informací

Nejsem k zahození aneb Příběh nábytku

Jsme tréninkovou kavárnou a letos slavíme 25 let existence! Náš kavárenský nábytek je tu celou dobu s námi, jeho historie sahá ovšem mnohem dál do minulosti! Patří už do starožitností! Po těch letech toho má hodně za sebou a zasloužil by si trochu péče. Přispějte na jeho renovaci, ať může našim zákazníkům sloužit dalších sto let!

vybíráme od 29.4.2022
37 301 Kč
vybráno 95 % z 39 200 Kč

přispělo

31 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Odkud nábytek do Café přišel...?

„Začínal jsem ve 20. letech v kavárně hotelu Juliš. Pak jsem se dostal na Pankrác do Café Na půl cesty. Působím chladně a introvertně. Ani rozlitá káva mě nerozhodí. Ve skutečnosti mám ale rád společnost, bez lidí jsem osamělý. Každému dám rád prostor k dialogu." - Váš Stůl Mramorový –


Stačí vrátit zašlý lesk a slávu

Café Na půl cesty je už stálicí mezi pražskými kavárnami. Kavárnou prošli tisíce lidí a každý tu zanechává své střípky do mozaiky příběhů, někdo s kavárnou doslova roste. Lidé se tu mění, barvy na stěnách se mění, ale myšlenka, se kterou byla kavárna vybudována zůstává. Stejně jako nábytek, který je tu už od úplného začátku. Ne vše, co je staré, se musí vyhodit. Záleží nám udržitelnosti, chceme nábytek zachovat. Zkrátka k nám patří! Přežije další generaci? 

Do kavárny daroval nábytek v roce 1997 otec jednoho z klientů. Nábytek byl vyřazen z kavárny slavného hotelu Juliš, který tou dobou procházel velkou rekonstrukcí.





Jak budou peníze využity? 

Dáte starému nábytku druhý život! Finanční příspěvky se sbírky budou využity na obnovu zašlého nábytku. 

Bude opraveno:
-  20 dřevěných židlí TON,
-  7 mramorových stolů,
- 2 barové skříně
- 6 dřevěných barových židlí 
- barová deska
- mozaika

 
Kavárna má 25 let, nábytek 100 let! 

Café Na půl cesty pohledem architekta



O Café Na půl cesty, které slaví čtvrt století

Zařadit Café Na půl cesty lze jen těžko. Lidé, co k nám zavítají, nás označují za kavárnu, bar, kiosek nebo klub, místo pro rodiny i pro punkery. Jmenují nás svéráznou kavárnou s osobitým personálem, rájem alternativního požitkářství, poetickou oázou mezi mrakodrapy a bijícím srdcem komunity.* A někteří ani netuší, že na druhé straně baru trénují lidé se zkušeností s duševním onemocněním své dovednosti, hledají naději, podporu a sebedůvěru. A vidí nás jako místo, kde se nikdo nemusí stydět za to, jaký je. A my jsme na ně pyšní. A je nám ctí je na cestě zotavením doprovodit alespoň Na půl cesty.**
* Zdroj: recenze Google / ** Zdroj: klienti CNPC

Od otevření uběhlo 25 let a tréninkem prošlo 820 lidí s duševním onemocněním! 


Rehabilitaci by si zasloužil teď i nábytek.


Chcete se na něco zeptat? Chcete navázat spolupráci?
Kontaktujte nás: fr@greendoors.cz / +420 777 913 055

Více o neziskové organizaci Green Doors, která kavárnu provozuje, najdete zde:
www.greendoors.cz

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať to máte zase brzy hezké :)
Roman PRODIMO

Roman Martinek
11 111 Kč

🖤

T.