Americké jaro, z. ú.


Kultura, umění a historie

Přátelé Music is

Staňte se součástí klubu přátel Music is a získejte celou řadu jedinečných benefitů dle výše podpory – vstupenky na koncerty, setkání s umělci, pozvání na společenské akce, signované plakáty a mnohem více.

vybíráme od 24.4.2022

Přátelé Music is

Staňte se součástí klubu přátel Music is a získejte celou řadu jedinečných benefitů dle výše podpory – vstupenky na koncerty, setkání s umělci, pozvání na společenské akce, signované plakáty a mnohem více.
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Festival Americké jaro po 18 letech své existence vstoupil do roku 2023 s novým názvem Music is. Festival nabídne především koncerty soudobé klasické a jazzové hudby. Dramaturgie reflektuje současný hudební vývoj a aktuální témata bez žánrových omezení.

Letošní ročník se bude nést ve znamení dvojic. Mezzosopranistka Bella Adamová a klavírista Michael Gees svoje tvůrčí rozmlouvání postaví na kombinaci klasického písňového repertoáru a improvizovaných spontánních skladeb. Jazzem a soudobou vážnou hudbou jsou inspirované kompozice i experimentální plochy hudebnic Sylvie Courvoisier a Mary Halvorson. Zatímco pro kytaristu Juliana Lage a kontrabasistu Jorge Roedera je podstatná úcta k jazzové „singer-songwriting“ tradici, pro hráčku na hardangerské housle Benedicte Maurseth a varhaníka Sigbjørna Apelanda je stěžejní tradice norské lidové hudby, což se na koncertě projeví také při provedení světové premiéry kompozice od Maurseth, ve které se k duu připojí PMP Ensemble. Trochu jiný typ umělecké rozpravy nabídne české pěvecké duo Kchun a taneční kolektiv Dekkadancers. Duchovní repertoár skladeb od středověku až po dnešek tak doplní expresivní pohyb lidských těl.

S podporou festivalu získáte jedinečné benefity:

20.000 Kč
8 vstupenek na zahajovací koncert s pozváním na recepci, 8 vstupenek na kterékoli další koncerty festivalu, možnost navštívit generální zkoušku některého z koncertů pro 8 osob, signovaný plakát jednoho z umělců (na vyžádání)

10.000 Kč
4 vstupenky na zahajovací koncert s pozváním na recepci, 4 vstupenky na kterékoli další koncerty festivalu, možnost navštívit generální zkoušku některého z koncertů pro 4 osoby, signovaný plakát jednoho z umělců (na vyžádání)

5.000 Kč
2 vstupenky na zahajovací koncert s pozváním na recepci, 2 vstupenky na kterékoli další koncerty festivalu, možnost navštívit generální zkoušku některého z koncertů pro 2 osoby, signovaný plakát jednoho z umělců (na vyžádání)

2.000 Kč
2 vstupenky na koncert v Divadle X10 nebo 4 vstupenky na stání, nebo 2 na sezení na koncert v klubu Jazz Dock, možnost navštívit generální zkoušku některého z koncertů pro 4 osoby, signovaný plakát jednoho z umělců (na vyžádání)

1.000 Kč
2 vstupenky na jeden z koncertů v Divadle X10 nebo 2 vstupenky na stání v klubu Jazz Dock, možnost navštívit generální zkoušku některého z koncertů pro 2 osoby
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu