Nadační fond pro Pelhřimovsko, nadační fond


Děti, mládež, rodina Sport a volný čas

Aktivní léto pro děti a mládež bez mobilů

Rodinné centrum Krteček v Pelhřimově nenechá děti o prázdninách ladem. Dětem 2.stupně ZŠ připravuje týden aktivit. Pro rodiny s různou ekonomickou situací za dotovanou cenu.

vybíráme od 5.4.2022

Buďte štědří pro dobrou věc.

Váš dar podpoří děti ze sociálně slabších rodin.
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Cílem projektu je během jednoho týdne o letních prázdninách nabídnout dětem ucelený a smysluplný poznávací program, který podpoří sociální vztahy, zájem o aktivní trávení volného času a zdravý životní styl.

" Většina příměstských táborů je pro 1.stupeň ZŠ, které nemohou být doma sami v době, kdy rodiče pracují. To se sice starších dětí netýká, ale ty bez další organizace tráví poměrně dost času u svých telefonů a počítačů. Rády bychom podpořily snahu rodičů je od moderní techniky odpoutat a využít volný čas k rozvoji nových dovedností, nabídnout společné zážitky, pohyb a nové zkušenosti. Vzhledem k tomu, aby byla dostupnost aktivit pro děti s různou ekonomickou situací v rodině, bychom nabídli dotovanou cenu" , říká paní Zuzana Havlová, jedna z duší centra.

"Pro organizaci máme osvědčené zázemí, vybavení a pedagožky, což jsme si ověřili v létě 2021, kdy jsme pořádali dotované příměstské tábory MŠMT".

" Budou zahrnuty také preventivní aktivity – e-bezpečnost, muzikoterapie. Prospěch z projektu bude mít zhruba 20 dětí a jejich rodiče, dále bude moct využít jednorázové veřejnosti dostupné aktivity dalších 40-60 dětí (různého věku).  Chceme podpořit také vztahy mladších a starších dětí, které si mohou pomáhat, navzájem se obohacovat."
 
Část odborných workshopů bude pod vedením profesionálních lektorů, část programu bude pokryto dobrovolníky zdarma v rámci spolupráce (Květinová farma v Javorové aleji, Spolek pro ochranu přírody Pelhřimovska, keramika – SVČ Humpolec, rybolov, retro hry, angličtina, pozorování hvězd, e-bezpečnost, prohlídka TV studia, tvorba 3D pery, hra na boomwhacery, pískování a další). 


Děkujeme za Váš dar, který umožní dotovanou cenu dětem ze sociálně slabých rodin.
Ilustrační obrázky z loňského léta v RC Krteček:



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu