NEZÁVODÍM-POMÁHÁM


Lidé s postižením

Pomozme Davídkovi | 50 000 výškových metrů

Pro Davídka Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM vybírá cílovou částku 26 000 Kč, která bude použita na pravidelnou neurorehabilitaci.

vybíráme od 1.4.2022

Pomozte s námi Davídkovi!

Pro Davídka Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM vybírá cílovou částku 26 000 Kč, která bude použita na pravidelnou neurorehabilitaci.
7 550 Kč
vybráno 29 % z 26 000 Kč

přispělo

19 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Davídek se narodil 2. ledna 2019. Narodil se jako zdravé miminko, ale už pár hodin po porodu přišel první záchvat. První tři měsíce života strávil Davídek s maminkou v nemocnici v Motole. Lékaři zkoušeli různé kombinace léků, ale záchvaty neustávaly. Díky vysokým dávkám léků byl Davídek utlumený a první měsíce života prospal. Nedal se vzbudit ani na jídlo, proto místo kojení přišla na řadu sonda. Diagnóza – Ohtaharův syndrom. Prognóza lékařů – půl roku života, výživa sondou – později PEG, podpora dýchání a jiné hrůzy. Lékaři to vzdali.


Ale maminka se rozhodla, že to tak snadno nevzdá. Zatímco tatínek se doma staral o holky, maminka bojovala. A vybojovala nemožné. Přesunula se s Davídkem do nemocnice v Brně. Lékaři v Brně začali zkoušet jiné kombinace léků a stal se zázrak, záchvaty ustaly! Po dalších několika týdnech se mohli konečně přestěhovat DOMŮ, kde se jich už nemohli všichni dočkat. Sestřičky se o brášku staraly, jak nejlépe dovedly.


Davídek byl bohužel stále utlumený a většinu dne prospal. Maminka se rozhodla pro další krok – donutila lékaře vysadit většinu léků, zůstal jen jeden, a stal se další zázrak. Záchvaty se nevrátily a z Davídka se stal usměvavý chlapeček s neuvěřitelnou chutí žít. Dalším zázrakem, který maminka dokázala, bylo, že je dnes Davídek bez sondy (nedošlo ani na PEG) a nechává se krmit jako jiné děti. Jídlo už neprospí, ale maximálně si ho užívá.


Dnes jsou Davídkovi TŘI roky a rozhodně nehodlá svoji milující rodinu opustit. Díky obětavým rodičům absolvuje několikrát do roka (pro něj) fyzicky a (pro rodiče) finančně náročné rehabilitace v ARMANDI THERAPY CLINIC.


Jak můžeme pomoct?

Získané finanční prostředky budou využity na úhradu neurorehabilitace, které Davídka posouvají pomalými krůčky dál a dál. Cílová částka 26 000 Kč bude využita na 10-ti denní terapii po 2 hodinách (1 300 Kč/hod) v ARMANDI THERAPY CLINIC.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Narozený ve stejný den jako náš syn. Hodně štěstí i nadále!!

Michaela Fiamoli
300 Kč

Držíme palce👍

Monika Špičáková
200 Kč

Přejeme hodně zdravíčka 😘🌷

Pavlína Stehlova
300 Kč

Přeji Davídkovi, aby stále bojoval a ukázal Všem, že to zvládá. A rodičům i sestřičkám a Davídkovi přeji štěstí, zdraví a lásku.❤️🦄

Leona Maršálková

Děkuji za vaše zlaté srdce. Velmi ráda přispěji svou kapkou pomoci🙂🌹❤

Alžběta Moravcová
200 Kč