NEZÁVODÍM-POMÁHÁM


Lidé s postižením

Pomozme Danečkovi | 50 000 výškových metrů

Pro Danečka Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM vybírá cílovou částku 50 000 Kč, která bude použita na pravidelnou neurorehabilitaci, cestovní náklady s ní spojení a nákup zdravotnických pomůcek.

vybíráme od 1.4.2022

Pomozte s námi Danečkovi!

Pro Danečka Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM vybírá cílovou částku 50 000 Kč, která bude použita na pravidelnou neurorehabilitaci, cestovní náklady s ní spojení a nákup zdravotnických pomůcek.
72 000 Kč
vybráno 144 % z 50 000 Kč

přispělo

46 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Daneček se narodil ve 26. týdnu těhotenství, tedy o 3 měsíce před plánovaným termínem porodu. Měl pouhých 900g a 30 cm. Druhý den po porodu mu byla diagnostikována atrézie jícnu. Atrézie je dobře řešitelná, avšak u tak malého miminka je operace velice riskantní. Ve Fakultní nemocnici v Ostravě byl nejmenším operovaným pacientem s touto vadou. Zákrok dopadl dobře, ale důsledky operace na tak malé tělíčko nenechaly dlouho čekat.


Týden po operaci Daneček začal krvácet do mozkových komor a od té doby to už byl jen postupný sled nešťastných událostí. Celková sepse organismu pak už jen umocnila nález na mozku a diagnóza hydrocefalu se stala nedílnou součástí našeho života.


Hydrocefalus označuje nadměrné hromadění mozkomíšního moku v mozkových komorách. Přebytečný mok způsobuje tlak na mozkovou tkáň a tím může dojít k poškození mozku až s trvalými následky. Konečným řešením bylo zavedení VP shuntu odvádějícího nahromaděný mozkomíšní mok z hlavy do břicha. Tentu shunt je již na celý život.


Celkem Daneček prodělal do propuštění do domácí péče 8 operací, z toho 6 operací hlavy. V nemocnici jsme strávili přesně půl roku než nás pustili domů. Po rekonvalescenci jsme začali s intenzivními rehabilitacemi, které Danečkovi velice pomáhají. V tomto raném věku jsou nejdůležitější a mohou nás posouvat dopředu. Nejvyšší částka, kterou budeme v následujícím roce hradit, budou výdaje spojené právě s těmito rehabilitacemi, speciálně neurorehabilitacemi. Nejlepší by pro Danečka bylo každodenní cvičení na odborném pracovišti, avšak není hrazené pojišťovnou a finanční náročnost není jednoduchá, protože jedna hodina vychází na 1 100 Kč. O Danečka se stará jeho maminka samotná a její vyrovnání s danou situací je opravdu náročné.


Jak můžeme pomoct?

Vybraná finanční částka bude sloužit výhradně na pokrytí rehabilitační péče, s tím spojené cestování a zdravotnické pomůcky. Právě rehabilitační péče je pro Danečka nejdůležitější, protože i když je na světě již 8 měsíců, tak vývojově je na úrovni několika týdenního miminka. Hlavní šancí pro jeho zlepšení je tedy pravidelná rehabilitační péče.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeji Danečkovi zlepšení zdravotního stavu, hodně lásky a štěstí v životě.❤️🦄

Leona Maršálková

Hodně štěstí

Jana Zahálková
1 000 Kč

Daneček je bojovník a zvlàdne to :-)

Ludmila Kuchařová

Jana Tomalová 💙 Posláno 300,-Kč

Jana Tomalová
300 Kč

Danecku teta ebu 🍀

Eva Dudkova

Pro Danečka.

Richard Janita
500 Kč

Danečkovi💙👶Beliček

Ivana Polanská

💙

Martina Soukupová
1 000 Kč

Pro toho nej bojovníka:)

Aneta Nováková
3 000 Kč

To zvládneme, pošlu další tohle je jen zkouška jak to funguje mám vás ráda

Eva Dudkova