NEZÁVODÍM-POMÁHÁM


Lidé s postižením

Pomozme Lojzíkovi | 50 000 výškových metrů

Pro Lojzíka Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM vybírá cílovou částku 20 000 Kč, která bude použita na intenzivní hiporehabilitační pobyt v Praze-Lipencích.

vybíráme od 1.4.2022

Pomozte s námi Lojzíkovi!

Pro Lojzíka Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM vybírá cílovou částku 20 000 Kč, která bude použita na intenzivní hiporehabilitační pobyt v Praze-Lipencích.
15 569 Kč
vybráno 78 % z 20 000 Kč

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Lojzík se narodil jako pořádný cvalík, jeho porodní váha byla úctyhodných 5530 g. Bohužel se nám při porodu nevyhnuly komplikace, syn nedýchal a byl resuscitován až po 20 minutách. 0-0-0 jsou děsivá čísla jeho Apgar skóre. Navzdory těžkým začátkům je Lojzík srdcem bojovník. My jako rodina se velmi snažíme udělat maximum pro to, aby z něj vyrostl šťastný a soběstačný kluk, který si mohl dětství užívat s brášky při běžných aktivitách. 

Nyní má Lojzík 21 měsíců a jeho zdravotní stav a život ovlivňuje i limituje centrální hypotonie čili slabé svalové napětí. Již 9 měsíců se snaží stavět na nohy, chodit bohužel zatím nedokáže, také velmi často padá. Navzdory černým scénářům lékařů a i díky práci skvělé klinické logopedky se zbavil sondy do žaludku a začal jíst i pít pusou. Nicméně porucha polykání přetrvává a stravu i tekutiny mu musíme stále upravovat. 

Další jeho slabší stránkou je opožděný vývoj řeči. Dá se očekávat, že oproti svým vrstevníkům bude mluvit mnohem později, možná až kolem 5. roku. Navzdory všemu je to společenský a komunikativní chlapeček, proto nyní ve spolupráci s rannou péčí zavádíme znakování, abychom se s Lojzíkem lépe domluvili a necítil se tolik frustrovaný. 

Lojzík pravidelně dojíždí na fyzioterapie, ergoterapii a feldenkreisovu terapii. V červnu jej čeká nástup do lázní. Plánujeme další intenzivní hipporehabilitační pobyty a neurorehabilitace, abychom ho postavili na nohy. Zařizujeme speciální autosedačku, židličku a chodítko. Bude nás čekat také sehnat doplatek cca 50 000 Kč na kvalitní zdravotní kočárek, který následující roky poroste s ním. Lojzík má velkou šilhavost a ta mu také ztěžuje jemnou motoriku a správnou orientaci v prostoru. Zatím používá okluzory, brýle a zrak bude cvičit se speciální aplikací na tabletu, výhledově jej asi nemine operace očí.

Jak můžeme pomoct?
Pro Lojzíka Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM vybírá cílovou částku 10 000 Kč, která bude použita na intenzivní hiporehabilitační pobyt v Praze-Lipencích, který pořádá spolek Caballinus, z.s. Tento spolek má dlouhodobé zkušenosti s terapiemi u děti s neurologickým postižením a zároveň máme s tímto spolkem již vlastní zkušenosti. Pomozte Lojzíkovi a vyčarujte mu úsměv na tváři!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeji Lojzikovi pevné zdraví a milující rodinu. ❤️🦄

Leona Maršálková

Držíme palce Lojzíčkovi

Markéta Tulisová
1 000 Kč