Bubec, o.p.s.


Kultura, umění a historie Pomoc Ukrajině

Podpora ukrajinské dětské skupiny

Studio Bubec o.p.s. začalo hned po propuknutí války na Ukrajině pomáhat. Připojili jsme se k výzvě Kultura pro Ukrajinu a nabízíme ukrajinským umělcům ubytování a zázemí pro tvorbu s možností se zapojit do našich aktivit. Ve Studiu máme také prostor, kde standardně pořádáme kurzy a akce pro děti a mládež, který je aktuálně k dispozici ukrajinským dětem – v současnosti zde má zázemí dětská skupina předškolních ukrajinských dětí, kterou vedou dvě ukrajinské učitelky. Pro děti školního věku také nabízíme místa v našich výtvarných kurzech. Přes všechnu naši snahu je však potřeba nalézt zdroje na financování platů dvou ukrajinských učitelek – proto bychom vás chtěli oslovit s prosbou o finanční pomoc. Za každou částku, která nám umožní pomáhat, jsme velice vděční.

vybíráme od 22.3.2022
11 800 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Studio Bubec, jakožto obecně prospěšná společnost, se hned po propuknutí válečného konfliktu na Ukrajině aktivně zapojilo do různorodé pomoci. Někteří členové Studia se pod taktovkou organizace Člověk v tísni vydali na ukrajinské hranice, v březnu jsme se připojili k výzvě  Kultura pro Ukrajinu a v rámci Rezidenčního programu jsme začali nabízet ukrajinským umělcům, kteří jsou aktuálně nuceni opustit své domovy, zázemí pro tvorbu a základní ubytování s možností zapojit se do aktivit Studia Bubec. Na tuto nabídku již reagují první zájemci z řad ukrajinských sochařů a sochařek.

Další pomocí, kterou chceme jako studio nabízet, je program pro děti postižené válkou. V Bubci máme prostor, kde standardně pořádáme akce pro děti a mládež a celoroční výtvarné kurzy. Ten nyní v dopoledních hodinách nabízíme k využití dětem, které utíkají z válečné Ukrajiny. V současné době zde má zázemí dětská skupina předškolních ukrajinských dětí, kterou vedou dvě ukrajinské učitelky. Pro ohrožené děti školního věku také nabízíme místa v našich odpoledních výtvarných kurzech.

Přes všechnu naši snahu je však potřeba nalézt zdroje na financování platů dvou ukrajinských učitelek. Rádi bychom vás tedy touto cestou poprosili o jakoukoliv finanční podporu, kterou uplatníme na výplaty zmíněných učitelek, popřípadě na nákup pomůcek nezbytných k tomu, aby se u nás dětem dařilo dobře a aby
u nás mohly rozvíjet své schopnosti a zažít trochu příjemného a smysluplného času, který pomáhá nejen jim, ale i jejich matkám, které tak získávají potřebný čas k zajištění života na území České republiky.

Za každou vaši finanční pomoc jsme velmi vděční.

Tým Studia Bubec
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

dekujeme za iniciativu, drzime palce at jsou deti spokojene

Jan Maly
2 000 Kč