Perla, z.s.


Děti, mládež, rodina Pomoc Ukrajině

Bezpečný přístav Nová Perla

Nová Perla se stala domovem pro matky s dětmi prchajícími před válkou na Ukrajině. Právě jsme dokončili krásné obytné ateliéry pro umělce, galerii, kavárnu, knihovnu, zahradu ale najednou je všechno jinak. Rádi jsme se stali ochránci a opatrovateli těch, kteří to nejvíce potřebují. Zvládneme to ale jen s vaší pomocí.

vybíráme od 20.3.2022

Nemaluj válku. Udržuj naději.

104 678 Kč

přispělo

60 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Nová Perla už byla přichystána na své první tvůrčí hosty ale válka na Ukrajině vše změnila. A tak máme vlastně štěstí, že se lidé na útěku před ní u nás mohou schovat a všechno dobře dopadlo.
Perla je jedno z nejkrásnějších míst co známe a tak snad na chvíli zmírní smutek nad dočasně ztraceným domovem a obavy o své blízké. 
V krásných obytných ateliérech Nové Perly jsou teď ukrajinské maminky s dětmi a my se snažíme udělat všechno pro to aby se nás měly dobře.


Co zaplatíme a pořídíme díky vašim příspěvkům.

Údržbu a bezpečný provoz budovy. Topení, energie, odpady a pitnou vodu. Malé opravy a úpravy spojené se změnou využití z ateliérů na plnohodnotně obytné prostory. Služby a pomůcky spojené s potřebami matek s dětmi. Služby odborníků.

Proč máme šanci být bezpečným přístavem.

Nemusíme platit nájem, protože nemovitost je majetkem nakladatelství Divus, které je pro tyto účely poskytlo bezplatně. Většinu potravin a základních potřeb získáváme v trvalé spolupráci s potravinovou bankou a charitou bezplatně. Většinu vybavení jsme dostali darem od přátel Nové Perly. Naši přátele nám opravdu pomáhají.

Zatím jen takhle krátce, protože je nás málo a nevíme co dřív. Informace ale budou přibývat. Naši práci můžete sledovat na facebookovém účtu Nové Perly: https://www.facebook.com/cityperla

Co je vlastně Nová Perla a proč vznikla? Podívejte se na náš malovaný web... https://novaperla.cz/

...a jak se teď u nás mají


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za pomoc, kterou poskytujete!

Tomáš Barendregt
1 000 Kč

Díky, Perlo!

Jan Červinka
1 000 Kč

Ať se daří! :-)

Matěj Trojánek

Díky, skvělej projekt.

Tomas Pflanzer

Kdybyste potřebovali nějaké věci, nábytek, oblečení, boty, napište konkrétní požadavky. Děkuji

Lucie Blahova
500 Kč

Dekuji za cinnost!

Jindrich Kalivoda
1 000 Kč

Držím palce!

Ondřej Chutný
2 000 Kč

Obdivuji Vaši práci a děkuji za vše, co děláte (nejen) pro uprchlíky.

Martin Langr
2 000 Kč