Společnost Dolmen, z.ú.


Filantropie a dobrovolnictví Lidé s postižením

Jarní jarmark radosti

Úroveň společnosti se pozná podle toho, jak je schopna postarat se o nejslabší a nejpotřebnější. Jarmark radosti je jedinečný i díky dobrovolníkům z řady žáků a učitelů školy, rodičům, účinkujícím, široké veřejnosti nebo také prodejcům, kteří věnuji část výtěžku na dobrou věc. Letošním 2. ročníkem, který pořádá 2. ZŠ v Sokolově ve spolupráci se Společností Dolmen, z.ú. děláme velkou radost sobě, protože se konečně můžeme potkat jinak než při výuce, být spolu a pozvat do školy další lidi z komunity a spolu můžeme zažít něco jedinečného a zároveň se podílet na pomoci druhým.

vybíráme od 17.3.2022

Děláme radost potřebným

Děkujeme za Vaši podporu.
10 800 Kč
vybráno 15 % z 70 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Výtěžek tohoto projektu i jarmarku bude věnován na bezbariérový pobyt Bohouše Stránského s maminkou a rekreační pobyty s volnočasovým programem pro lidi s mentálním znevýhodněním.

Chceme udělat radost lidem, kteří se snaží i přes svůj handicap být právoplatnými členy společnosti. Třeba pro nás vaří v Bistru Dolmen Oáza, pomáhají s úklidem, pracují v prádelně, na Farní charitě nebo docházejí do sociálně terapeutické dílny, kde také vytvářejí hodnoty. V létě by chtěli jet společně někam na týden na chatu a užít si regulérní dovolenou, ale sami to nezvládnou, potřebují doprovod druhé osoby. Většinou nemají funkční rodiny a proto potřebují doprovod a podporu asistentů. 
Radost chceme udělat také rodině Bohumila Stránského, protože jsou to lidé, kteří prostřednictvím canisterapie pomáhají všem potřebným. Ne všichni ví, že tihle prima lidé mají ještě prímovějšího kluka Bohouška, který ještě nebyl u moře, a my si myslíme, že by si to zasloužila i jeho mamka, která se o něj nonstop stará.  Budeme vděční za každou myšlenku, každou korunu nebo za vaši přímou podporu přítomností na jarmarku. Jarmark, který se bude konat na půdě školy nabídne účastníků mnoho zajímavých  kulturních, sportovních i vzdělávacích aktivit, jako jsou přednášky, workshopy, vystoupení regionálních umělců a sportovců nebo prodej regionálních výrobců a neziskových organizací. Uvidíte divadlo, akrobaty, tanec se psy, přednášku o vesmíru nebo otužování. Všichni budou vystupovat pro jeden společný cíl. Jarmark radosti vytvoří velká parta dobrovolníků, kteří s Láskou věnují svou energii a čas na skvělou věc. Každá koruna se počítá. Uctivě děkujeme za vaši podporu.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Přeji Vám ať se jarmark vydaří

Lenka Šmejkalová
300 Kč

Dobrý den, je to super nápad, doufám, že se Bohoušek k moři podívá a splní si tak svůj sen.

Jana Šporková
500 Kč

Oželím pár granulí pro dobrou věc 😊 🐶

Jack Prkaček
300 Kč

Dobrovolníci mění Svět

Gabriela Vrabcová
1 000 Kč