Packa pro útulkáče, z.s.


Zvířata

Emička pomáhá

Dáváme druhou šanci na život handicapovaným nebo starým pejskům – prostřednictvím pomoci majitelům s výdaji za nákup vozíku, rehabilitacemi či nákladnými operacemi. Cílem je pokusit se společně realizovat to, co by zůstalo bez cílené podpory jen nenaplněným psím snem. Vždyť jeden každý splněný psí sen má obrovskou nepopsatelnou hodnotu, a za to stojí bojovat jim i nám. Půjdete do toho s námi? Děkujeme…

vybíráme od 10.3.2022
10 290 Kč

přispělo

14 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Neběhat po všech čtyřech tlapičkách či být o chlup starší přeci neznamená konec, naopak může to být nový krásný začátek i příležitost ke štěstí…
Změňme prostý end na HAPPY-DOGGIE-END.

Příběh fenky Emičky je doslova zázračný a dokazuje, že i malé handicapované šťěňátko může být plné obrovské odvahy, síly a nakonec radosti a štěstí. Emičku její původní majitelé donesli v jejích pouhých čtyřech týdnech do útulku s žádostí o utracení. Nefungovaly ji zadní nožičky, byla pro ně méněcenná-zbytečná, a eutanázie měla jednoduše jen zpečetit a završit trápení jejího kratičkého života. K tomu však naštěstí nedošlo. Fence dal nečekaně šanci a ujal se ji útulek Anidef, odkud posléze putovala k zakladatelům organizace Packa pro útulkáče do dočasné péče, který jak to tak občas bývá, se stal domovem trvalým. Navzdory svému handicapu, rozštěpu pánve, je Emička – nyní již dvouletá dáma – velká milovnice života a každý nový den si užívá naplno.
Emička měla veliké štěstí, že i přes svůj handicap dostala druhou šanci a využila ji vskutku na maximum, byť sám veterinář se původně klonil k uspání, fenčina vůle k životu nás nepřestává denně udivovat.

Příběh Emičky, našeho vlastního pejska, zrodil nejprve krásný sen o mnoha dalších takových šťastných pejscích a krátce na to i přesnou vizi projektu pod názvem EMIČKA POMÁHÁ, jenž by umožnil druhou šanci na život i pro jiné podobně handicapované nebo staré pejsky – prostřednictvím pomoci majitelům s výdaji za nákup vozíku, rehabilitacemi či nákladnými operacemi. Tedy pokusit se společně realizovat to, co by zůstalo bez cílené podpory jen nenaplněným psím snem.

KOMU EMIČKA POMOHLA?

ELIŠKA - této psí slečně jsme díky vám pomohli ke čtvrté pacičce. Eliška přišla o jednu nožku vlivem úrazu a následně špatně provedené léčbě, která vyústila v amputaci. I přes to byla tahle psí holčička plná života a spolu se svou paničkou zvládá desítky triků a sportují spolu. Eliška to nevzdala a teď si své oblíbené aktivity může užívat opět naplno díky nasazovací protéze, která byla vyrobena přímo na míru. Výrobu protézy jsme uhradili v rámci projektu Emička pomáhá.

MATES - desetiletý pes celý život žil ve velmi špatných podmínkách v kotci. Matýsek měl nezahojenou ránu na hrudníku v důsledku toho, že údajně propadl skleníkem, a k tomu všemu byl ještě ochrnutý na zadní pacičky. Matýska se podařilo odvézt z těchto podmínek (dle majitele by byl stejně na utracení a osud pejska mu byl lhostejný).Tenhle příběh bohužel nemá happyend :/ kromě paralýzy zadních končetin Matýskovi začaly selhávat játra a ledviny. Svůj boj bohužel prohrál. Alespoň na sklonku svého nelehkého života se dočkal, i když jen krátce, lásky a péče, kterou nikdy nezažil.
Vozíček, který jsme mohli díky Vám pořídit, včetně náhradních – menších koleček tak nabízíme k zapůjčení dalším pejskům, kteří díky němu budou moci opět naplno běhat.





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Za posílání medailí přes zásilkovnu posílám "poštovné" Emičce

Iveta Bendová
500 Kč

Posílám do podzimního virtuálního pochoďáku. Nachozené kilometry hlásím společně s mámou a medaile nám stačí jedna, i našeho útulkáče si půjčujeme...

Radek Benda
390 Kč

Ať si Eliška užije čtvrtou nožku…😃

Markéta Staňková
500 Kč