Chance 4 Children z.s.


Pomoc Ukrajině

C4C 4 UKRAINE

Ukrajina - čas pomoci! C4C 4 Ukraine rozváží pomoc v hmotné nouzi i zábavu pro děti uprchlíků.

vybíráme od 3.3.2022
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Když už jsme si všichni mysleli, že po covidu už nemůže být hůř, přichází válka v srdci Evropy!  A následkem toho statisíce (brzy možná miliony) uprchlíků prchající před hrůzami války.

„Situace je opravdu vážná,“ říká zakladatel C4C Manfred Franke, „prostě jsme museli jednat!“ 

Mnoho nejpotřebnějších věcí, jako například teplé oblečení pro dospělé a děti, již bylo k dispozici ve skladu C4C. Přestože byly určeny pro děti z dětských domovů a seniory zde v České republice v rámci iniciativy Robin Hood, rozhodli jsme se je uvolnit na pomoc uprchlíkům, kteří přicházejí v ledovém počasí do uprchlických táborů na polských hranicích.

„Co by v takové situaci udělal Robin Hood?" usmívá se Rafal Wojas, spoluzakladatel Chance 4 Children. „Určitě by osedlal koně a uháněl na hranice, aby tam pomohl. Takže to je to, co se chystáme udělat!“

První kamion již rozvezl 8 tun pomoci do uprchlických center v Polsku i za hranice Ukrajiny. Kromě hmotné pomoci jako jsou deky, oblečení, boty nebo masové konzervy, rozdáváme i zábavu pro děti. I ta je velkou podporou v době stresů a nejistoty. Klauni bavili i přímo na krajinských hranicích. V táborech a příjezdových místech nyní domlouváme zábavu v podobě klaunů, výtvarky nebo canisterapie, protože především děti prošly obrovským šokem - doma nechaly tatínky, zažily dlouhou cestu, hlad a zimu, jsou v nejistotě a jakékoliv rozptýlení a odnešení myšlenek je velká úleva. A to my za Dr. Klaun umíme! Mapujeme situace na místech a reagujeme na ně. Tohle bude dlouhá cesta .... Ale tato pomoc souzní s naším posláním: vnášet úsměvy na místa, kde není veselo. 

Pokud se chcete také zapojit, kontaktujte nás prosím na ukraine@c4c.cz, kde Vás můžeme informovat o naléhavě potřebném zboží podle aktuálních potřeb. Pokud byste raději přispěli na naše úsilí pro Ukrajinu, přispějte zde na Darujme.

A my rovnou děkujeme našim dlouholetým podporovatelům, na které se můžeme vždy spolehnout. Přidali se totiž i naši dobří přátelé a příznivci: nákladní auto přislíbil Karel Kopecký ze společnosti Iveco/Fiat Strojservis, který C4C věrně podporuje již více než 20 let; Tomáš Pelíček z nadnárodního gigantu S.C. Johnson na naši prosbu o pomoc s hygienickými a dezinfekčními potřebami odpověděl jen konstatováním "na nás se můžete spolehnout"! Kontaktujeme také mnoho našich přátel a příznivců, aby také přispěli. 

Děkujeme, že pomáháte s námi!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

C4C 8-mi tuna již vyjela směr Ukrajina ❤️‍🩹
Dnešní cíl je Krasnystaw a zitra rozvoz po 4 sběrných centrech, kam si chodí vyzvedávat uprchlíci hmotnou pomoc v Polsku. A pak hurá spolu s polským Dr. Klaunem pobavit děti na ukrajinské hranici, aby na chvíli odpoutali myšlenky od stresu a strachu, co právě zažili. 
Podpořte tuto cestu C4C 4 Ukraine: https://www.darujme.cz/projekt/1206015
Děkujeme

A balíme, třídíme, nakládáme, ….
Oblečení, boty, deky, hygienu, ….
Budeme vděčni, pokud nás podpoříte - třeba příspěvkem na naftu 😞🙏 https://www.darujme.cz/projekt/1206015
Děkujeme ❤️‍🩹

Víkend plný příprav, třídění a balení. Cesta se blíží. Děkujeme všem za dnešní pomoc se skladem pro Ukrajinu. A děkujeme i všem, kdo projekt C4C 4 Ukraine podporují: https://www.darujme.cz/projekt/1206015

Založení projektu

Děkuji za vaši pomoc a iniciativu!

Dárce
3 000 Kč