Terapeutická linka Sluchátko, z.ú.


Hospicová a paliativní péče Senioři

Terapeutická linka Sluchátko – bezplatná terapie pro každého, kdo ji potřebuje

Sluchátko je inovativní projekt, který od října 2020 poskytuje bezplatnou psychosociální podporu prostřednictvím telefonních konzultací. V reakci na rostoucí potřebu duševní péče ve společnosti Sluchátko nabízí anonymní a dostupnou pomoc pro každého, kdo ji potřebuje, starší 16 let, bez ohledu na pohlaví, nebo sociální status. Poskytujeme volajícím podporu v nenadálých situacích i psychoterapeutické doprovázení. Terapeuti na Sluchátku vás vždy podpoří a budou pro vás mít porozumění. Zavolejte Sluchátku - nemusíte na to být sami - 212 812 540.

vybíráme od 3.3.2022

Terapeutická linka Sluchátko – bezplatná terapie pro každého, kdo ji potřebuje

Pomozte nám dosáhnout cíle 480 000 Kč a zvýšit kapacitu linky na čtvrt roku na dvojnásobek. Každý dar, velký či malý, přináší změnu. Pomozte našim klientům na cestě ke kvalitnějšímu a spokojenějšímu životu.
33 436 Kč

přispělo

18 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Pomozte nám dosáhnout cíle 480 000 Kč a zvýšit kapacitu linky na čtvrt roku na dvojnásobek. Každý dar, velký či malý, přináší změnu. Pomozte našim klientům na cestě ke kvalitnějšímu a spokojenějšímu životu.
Jak pomáháme

Terapeutická linka Sluchátko je unikátní projekt, který poskytuje lidem od věku 16 let bezplatnou psychoterapeutickou podporu po telefonu 212 812 540 každému, kdo zavolá. 

Na Sluchátku nabízíme možnost vyzkoušet si terapii každý pracovní den odkudkoliv, kde je mobilní signál. Zavolat si můžete anonymně a dostanete prvotřídní péči našich profesionálních terapeutů, kteří prošli výcvikem akreditovaným Českou asociací pro psychoterapii

Komu pomáháme

Aktivně a neustále reagujeme na sociální výzvy a oslovujeme skupiny ve společnosti, jejichž hlas není slyšet. Pomáháme seniorům se samotou, podporujeme sendvičovou generaci v jejich náročné situaci, dodáváme neformálním pečujícím sílu, jsme oporou lidem v paliativní a hospicové péči, nabízíme jim sounáležitost a jsme jim otevřeni i v konverzaci o strachu z konce života, pomáháme zaměstnancům zvládat stres v práci a najít work-life balance. Témat je ale nespočet a se všemi si na Sluchátku zvládáme poradit. Pořádáme totiž pro naše terapeuty tematické kurzy a semináře, aby vám mohli poskytnout adekvátní pomoc.   
Náš závazek

Garantujeme, že vaše příspěvky použijeme na platy profesionálních terapeutů, jejich supervize, vzdělávání a jejich koordinaci, aby byli na lince připraveni vám pozorně naslouchat. Část příspěvků jde na zvyšování dosahu naší práce, abychom se dostali ke všem, kteří nás potřebují - ať už se jedná o navyšování počtu terapeutů na lince, nebo na projektový tým, který se stará o to, aby se o Sluchátku vědělo. 

Naše cesta

Jak to celé začalo? V reakcí na covidovou krizi, kdy byla zřízena linka Anténa, ale naše poslání se rozrostlo a roste dál. V roce 2023 jsme překročili hranici 5000 hovorů a jejich počty nadále rostou. Usilujeme také o to detabuizovat terapii a péči o duševní zdraví a ukotvit ji v životech lidí jako normu. Protože chodit na terapii je prevencí těžkostí stejně jako je chození k zubaři prevencí problémů s chrupem.

Děkujeme

Vaše důvěra je naším největším hnacím motorem. I díky vám můžeme pokračovat v naší práci a rozšiřovat okruh těch, kterým pomáháme. Přidejte se k nám a pomáhejme společně zlepšovat životy našim klientům. 

Více informací včetně provozní doby najdete na www.linkasluchatko.cz. Nejnovější události můžete sledovat na našem Facebooku či Instagramu - @linkasluchatko.

Při zpracování osobních údajů postupujeme podle zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů a podle Nařízení (EU) 2016/679, tj. obecného nařízení o ochraně osobních údajů, které vstoupilo v účinnost 25.5.2018 a je všeobecně známé pod zkratkou GDPR.







Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

#desatekproukrajinu přeposlaný příspěvek od Monči J.

Andrea Leová
150 Kč

Držte se, zdravá hlava je důležitá

Vasily Mikhaylov
2 000 Kč