F-nadace


Pomoc Ukrajině Regionální a komunitní rozvoj

Pomozme Ukrajině

Nyní je nejdůležitější základní humanitární podpora na místech, kam Ukrajinci prchají před válkou. Jako křesťané si uvědomujeme, že jen humanitární pomoc není vše. Věříme, že duševní a duchovní podpora Ukrajinců zasažených válkou má vysokou prioritu. Proto se nechceme soustředit jen na okamžitou pomoc, ale ve střednědobém výhledu na obnovu a posílení duchovní služby Ukrajincům zasažených válkou.

vybíráme od 25.2.2022
740 900 Kč

přispělo

46 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Ukrajina je v těžké zkoušce. Potřebuje naše modlitby, dary a případně praktickou pomoc uprchlíkům. F-nadace nestojí stranou a vyzývá Vás k praktické podpoře. Situace se rychle vyvíjí a je těžké určit, kde bude naše pomoc potřeba nejvíce nasměrovat. Nyní je nejdůležitější základní humanitární podpora na místech, kam Ukrajinci prchají před válkou.

Jako křesťané si uvědomujeme, že jen humanitární pomoc není vše. Věříme, že duševní a duchovní podpora Ukrajinců zasažených válkou má vysokou prioritu. Proto se nechceme soustředit jen okamžitou pomoc, ale ve střednědobé výhledu na obnovu a posílení duchovní služby Ukrajincům zasažených válkou.

Pečlivě zkoumáme podle uvedených kritérií, které projekty podpoříme.

Již jsme podpořili k 20.6.2022:

Díky i Vašim darům jsme odeslali 7 300 $ do města Rivne na západě Ukrajiny sboru evangelických baptistických křesťanů (ECB) "Milost".
Napsali nám:

Dobrý požehnaný den!
Jsme nesmírně vděční za finanční pomoc. Prostředky se používají na nákup léků a potravin lidem postiženým bombardováním. Jsou to lidé z Irpini, Buči, Kyjeva, Charkova a dalších oblastí, které bombardovali ruští agresoři. V současné době jsou potřeba elektrické generátory, protože byly zničeny elektrické sítě, není voda, elektřina, ani plyn. Je také obtížnější kupovat nebo shánět potraviny, abychom je pak posílali postiženým. Všechny bankovní účty díky Bohu fungují. Proto je vaše pomoc, ať už finanční nebo produktová, velmi cenná a nezbytná. Vše používáme výhradně pro potřeby lidí, v těch městech, kde jsem Vám to popsala. Buďte požehnáni!

CityChurch.cz, z.ú. 115 000 Kč na sbírku Pomozte Ukrajinským rodinám prchajícím před válkou

České studny z.s. 250 000 Kč
na nákup a dopravu humanitární pomoci v rámci výzvy Pomozte Ukrajině

Podporujeme projekt započatý Davidem Loulou a Českými studnami, který dále pokračuje pod jejich záštitou v Nadačním fondu tobě pod vedením Marka Otoupala. Připravují již v pořadí 6 kamion s humanitární pomocí. Jedna cesta včetně nákupu humanitární pomoc stojí 600-700 tisíc Kč. Materiální pomoc se skládá z 90 % potravin a 10% drogerie. 8.4. odjíždí další kamión s pomocí do Charkova.

Kristus pro všechny národy 50 000 Kč na projekt Kážeme Ježíše na Ukrajině

Nepolevujeme v našich modlitbách a praktické pomoci. F-nadace v souladu se záměrem fondu POMOZME UKRAJINĚ vyhledává příležitosti k pomoci na Ukrajině skrze křesťany, křesťanské církve a křesťanské služby. Můžete se přidat k nám a společně pomáhat.

Vždy dostanete informaci, jak jsme dary svěřené F-nadaci použili.

Ať již podpoříte naši nebo jinou sbírku na pomoc Ukrajině, již teď Vám ze srdce děkuji za Vaši štědrost.

Michal Vašenda
michal.vasenda@f-nadace.cz
Ředitel
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Sláva Ukrajině, sláva padající mocenské vzdálenosti, sláva svobodě.

Dárce
500 Kč