Psí život, z.s.


Pomoc Ukrajině Zvířata

Pomoc ukrajinským zvířatům

Ve válkou zasažené Ukrajině narůstá počet zraněných a opuštěných zvířat, o které se snaží postarat tamní útulky. Mnoho lidí však před válkou strastiplně prchá i se svými domácími mazlíčky... Všichni nyní potřebují naší pomoc zvenčí!

vybíráme od 24.2.2022

Pomozte ukrajinským zvířatům!

5 354 065 Kč

přispělo

3910 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Ve válkou zmítané Ukrajině narůstá nejen počet zraněných lidí, ale také zvířat. Někteří lidé prchající před válkou vzali svá zvířata s sebou, jiní je opustili a zanechali svému osudu. Na Ukrajině byl i před válkou velký počet toulavých a zraněných zvířat, teď se bude situace ještě zhoršovat. Ukrajinské útulky nyní budou potřebovat mnohem větší pomoc zvenčí! Nejdříve jsme chtěli udělat sbírku "jen" pro ukrajinských útulek Friend ve městě Dněpropetrovsk, ale situace na Ukrajině je tak kritická, že pomoc potřebuje i spousta dalších útulků.

Jsme v kontaktu s mnoha českými i slovenskými organizacemi, které se do pomoci aktivně zapojují a dostáváme tipy na další ukrajinské útulky a organizace, které pomáhají zvířatům přímo v napadené zemi. Náročná je také situace na česko-slovenských hranicích, kde se nyní snažíme podporovat aktivní pomoc právě uprchlíkům se zvířaty. Za peníze vybrané od dárců posíláme na hraniční přechody krmivo pro zvířata, vodítka, obojky a hlavně přepravky, protože mnoho lidí nese kočky a malé psy jen v náručí, v provizorních taškách nebo prostě v krabicích.

Protože do naší republiky už přijíždějí uprchlíci z Ukrajiny i se zvířaty, rádi bychom jim pomohli i tady u nás - s veterinární péčí, léčkou, očkováním, čipováním, krmivem atd. Nezapomínáme ani na pomoc českým útulkům, do kterých už ukrajinská zvířata míří - buď přímo z přeplněných ukrajinských útulků a nebo z polských a slovenských organizací, které pro jejich velký příliv už nemají kam opuštěná zvířata dávat.

Peníze zde vybrané na pomoc ukrajinským zvířatům tedy budeme směřovat:
- přímo do útulků a "zvířecích" organizací na Ukrajině
- do prověřených útulků a organizací, které aktivně pomáhají se záchranou ukrajinských zvířat a nebo je u sebe přímo umísťují
- k ukrajinským majitelům zvířat, kteří prchají před válkou do České republiky.

Prosíme, pomozte, situace je opravdu kritická!
 

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (3)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Děkuji všem za zprostředkování pomoci .

Veronika Dordová
4 000 Kč

Stále potřebují naší pomoc.

František Houdek
3 000 Kč

Díky za vaši práci!

Zdenka Švejkoská
4 000 Kč

Děkuji za vše co pro všechny opuštěné chlupáče děláte
JD

Jana Doležalová
500 Kč

Děkuji, že pomáháte ...bezbranná zvířatka...

Martina Grocholová
1 000 Kč

Díky moc za Vaši záslužnou práci.

Veronika Marin
400 Kč

Ať je jejich život lepší a hezčí ..

Simona Boehm
200 Kč

Děkuji.

Eva Čechová
500 Kč

🩷

Olesya Turetska

Děkuji, že pomáháte zvířatům v nouzi.

Dárce