Hnízdo Beskydy z.s.


Vzdělávání a výzkum Regionální a komunitní rozvoj

Stavíme Hnízdo

Stavte s námi Hnízdo v srdci Beskyd!

vybíráme od 23.2.2022

Stáváte se součástí Hnízda!

Děkujeme, že stavíte s námi!
0 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

KDO JSME
Vznikli jsme před léty jako malé sdružení rodičů, které chce své děti vzdělávat tak, aby k němu neztratily lásku, aby se učily na čerstvém vzduchu, uměly komunikovat a byly připravené obstát ve velkém světě. Škola se rozrostla a zájem o ni je stále větší.

Rozhodli jsme školu zprofesionalizovat a umožnit více dětem se u nás vzdělávat. Od září 2022 přecházíme z režimu komunitní školy s dětmi v domácím vzdělávání do Rejstříku škol a školských zařízení. Nově budeme provozovat kromě ZŠ i LMŠ a Lesní klub.

NOVÁ ETAPA
Dlouho jsme hledali místo, kde bychom zakotvili, kde můžeme realizovat naše plány a vize. Kde můžeme propojit vzdělávání s přírodou, kde můžeme propojit lidi, kteří zde žijí a sdílet navzájem své životy, tvořit společně budoucnost. Kde můžeme podpořit místní tradice a řemesla, dát jim možnost dalšího života a předávat tyto poklady dál nové generaci.


ČEKÁ NÁS HROMADA PRÁCE
Nové prostory chaty Svobody na Ostravici nám umožní rozvíjet potenciál moderního a inovativního přístupu ke vzdělávání s organickým propojením s přírodou a tradicí tohoto krásného místa.
Současný stav budovy, která je 70 let, již 3 roky nebyla v provozu není ideální. Je potřeba provést rekonstrukci infrastruktury pro zprovoznění a celý objekt vybavit. Rozhodli jsme se jít do toho, formou půjčky spolku, fundrasingové kampaně a grantů z různých dotačních titulů, znovu chatě vdechnout život.



Sledovat či zapojit se do našeho projektu můžete I VY!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu