Hlasohled, z.s.


Vzdělávání a výzkum Osvěta a poskytování informací

Moje tělo je moje –⁠ každé tělo si zaslouží respekt.

Body shaming je nepřijatelný a my chceme přispět k tomu, abychom žili ve společnosti, kde se lidé budou cítit bezpečně bez ohledu na to, jak vypadají. Jdeš do toho s námi? S Tvojí podporou budeme moci připravovat workshopy na školách, pořádat výstavy nebo vytvářet interaktivní výukové materiály. Asi už jsi někde zaslechl/a, že pravidelná podpora je ta nejlepší. Proč? Získáme s ní totiž větší nezávislost v plánování našich činností a naše práce tak bude mít mnohem větší dosah.

Podpořím Moje tělo je moje

S vaší podporou to zkrátka dotáhneme dál. Většina z nás si něco řeší. Výšku, šířku, barvu kůže, velikost nosu, zadku, tvar nohou…pihy, padání vlasů, moc chlupů. Kolikrát jsme slyšeli zraňující komentáře, týkající se toho, jak vypadáme. Většina z nás to zažila nebo stále zažívá. Pojďme to společně změnit. Díky penězům od našich dárců zvládneme financovat naše rozjeté projekty a plánovat nové.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Výška, šířka, barva kůže, velikost nosu, zadku, tvar nohou…moc pih, málo vlasů, moc chlupů. Každý si něco řešíme, ale všichni si zasloužíme slušné jednání.

Jsme nezisková iniciativa a pracujeme na tom, aby se nám v naší společnosti žilo lépe.  Prostřednictvím osvěty, vzdělávání i uměleckých projektů šíříme naše základní myslenky:

  • Každý člověk si zaslouží respekt, bez ohledu na to, jak vypadá
  • Za svoje tělo nesu zodpovědnost, ale není mojí povinností vyhovovat představám jiných lidí.


Proč se stát naším dárcem nebo dárkyní?

Existujeme teprve rok, ale stihli jsme toho už hodně. A s vaší podporou to dotáhneme ještě dál. Kolikrát jsme slyšeli zraňující komentáře, týkající se toho, jak vypadáme. Většina z nás to zažila nebo stále zažívá. Pojďme to společně změnit. Díky prostředků od našich dárců zvládneme financovat naše rozjeté projekty a plánovat nové. 

Proč? Protože #mojetelojemoje

Řídíme se heslem, že vzdělání a kultura jsou ty nejmocnější zbraně, kterými můžeme měnit svět. Připravujeme workshopy pro děti na 2. stupni ZŠ, pro studenty SŠ i VŠ, případně i pro zájemce z řad učitelů a rodičů, pravidelně pořádáme streamy se zajímavými hosty a hostkami. Také za sebou už máme dvě úspěšné fotovýstavy a máme mnoho dalších plánů.

Sádlo

Na počátku iniciativy Moje tělo je moje stál autorský dokumentární podcast Sádlo, který vytvořila zakladatelka projektu, Ridina Ahmedová. S podcasty ale rozhodně nekončíme! Připravujeme pro vás podcast Moje tělo je moje. Stay tuned! Pokud se ale nemůžete dočkat, poslechněte si v mezičase příběhy desítek žen, které promluvily v podcastu Sádlo.

Komunita a podpora

„Každý den jsem od partnera slyšela, že jsem tlustá. Když jsem řekla, že mi to vadí, vždy mi bylo vyčteno, že jsem přecitlivělá. Že je to vtip. Bylo na mě naléháno, ať jdu na plastickou operaci prsou.“
Na webu a sociálních sítích sdílíme příběhy těch z vás, kteří se s námi o ně chtějí podělit.

Jestli máš zkušenost, kterou si nechceš nechat pro sebe, ozvi se na email mujpribeh@mojetelojemoje.cz.



Workshopy do škol



Moje tělo je moje bude od října 2022 nabízet workshopy pro děti na 1. i 2. stupni ZŠ, pro studenty SŠ i VŠ, případně i pro zájemce z řad učitelů a rodičů. Rozhovory, hry a cvičení, která probíhají v respektujícím a ohleduplném prostředí, budou zaměřeny na prevenci body shamingu a motivovat k hlubšímu zamyšlení. Cílem je motivace a empatie – body shamingu se nebudeme dopouštět ani ho tolerovat, protože jsou pro nás důležité určité osobní i mezilidské hodnoty.
Na základní setkání lze podle potřeby po dohodě navázat rozvinutím dílčích modulů s navazujícími příbuznými tématy.


Moje tělo, moje prsa


My, co vytváříme projekt Moje tělo je moje, jsme přesvědčeni, že pestrost lidských těl je normální. Máme různá těla a různé příběhy. A zasloužíme si cítit se ve svém těle dobře bez ohledu na názory jiných lidí. Proto jsme se rozhodli iniciovat fotoprojekt Moje tělo, moje prsa, do kterého se zapojilo přes 60 žen.

Výstava Moje tělo je moje

Na naší planetě nás žije více než 7 miliard. Všichni jsme narodili v lidském těle. A přesto 2 ze 3 lidí nemají rádi ani své tělo, ani svůj odraz v zrcadle. Lidé, jejichž portréty přináší tato výstava, zažili zraňující komentáře, týkající se jejich vzhledu. Výstava zatím proběhla jen v Praze, pomozte nám ji dostat i do dalších regionů!


Děkujeme, že jste s námi! :-)
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Jste skvělí! Děkuju za to, co děláte!

Markéta Oddfish Nešlehová
1 000 Kč

Jste super

Ivana Pisarikova
100 Kč