Hnutí DUHA


Životní prostředí

Za zdravou a pestrou krajinu k sežrání

Zemědělská krajina chudne a my s ní. Přicházíme o půdu, o vodu, o živiny, o ptačí zpěv. Krajina nám dává jídlo, pro zemědělce a zemědělkyně je místem k obživě, pro nespočet tvorů je domovem. Každý z nás ji nezbytně potřebuje. Pojďme společně navrátit krajině její zdraví, odolnost a pestrost. Chceme stabilní a pestrou krajinu, ve které se daří rostlinám, živočichům i lidem, udržitelné a ekologicky šetrné zemědělství a životem kypící úrodnou půdu.

vybíráme od 18.2.2022

Podpořím zdravou krajinu

Naše práce se neobejde bez podpory lidí, jako jste vy. Darujte ještě dnes a zachraňte s námi budoucnost české krajiny. Po obdržení vaší platby vám přijde poděkování s informací o využití vašeho daru. Děkujeme!
9 935 Kč

přispělo

17 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Abychom měli zdravé a lahodné jídlo, potřebujeme doopravdy zdravou krajinu. Pěkně šťavnatou a živou, s úrodnou půdou, na které se hospodaří šetrně a bez pesticidových koktejlů, které škodí nejen jí, ale i našemu zdraví. Jen tak se v krajině bude dařit také životu: včelám, motýlům, ptákům i nám, lidem.

Na mnoha místech České republiky zemědělská krajina přichází každý den o půdu, o vodu, o živiny, o ptačí zpěv. Přicházíme o ně i my lidé. Krajina nám dává jídlo, pro zemědělce a zemědělkyně je obživou, pro nespočet tvorů je úkrytem i domovem, je místem odpočinku. Každý z nás ji nezbytně potřebuje. Ne tu bez života, kterou se stává, ale zdravou, odolnou a pestrou.

Zasazujeme se o stabilní a pestrou krajinu. Krajinu, ve které jsou monokulturní lány rozdělené mozaikou krajinných prvků – ty tvoří přírodní bariéry a chrání cennou půdu před větrem i deštěm. Solitérní stromy, aleje, biopásy a remízky doplňují polní cesty, mokřady a tůně, které nabízí životní prostor i úkryt nespočtu živočichů a rostlin, jsou i místem odpočinku pro člověka.

Podporujeme udržitelné formy zemědělství. Chceme, aby stát spravedlivě ocenil ty zemědělce a zemědělkyně, kteří nepoužívají velké množství umělých hnojiv a pesticidů, naopak podporují rozmanitost života v krajině a v půdě. Právě životem kypící půda má schopnost zadržet vodu, kterou nezbytně potřebujeme.

Myslíme na lidi i na krajinu. Máme konkrétní požadavky, se kterými chceme oslovit politiky a političky na české i evropské úrovni. Víme přesně, na koho a kdy se obrátit.

Pojďte do toho s námi a podpořte naši práci i Vy finančním darem. Děkujeme.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.