Dům dětí a mládeže Praha 3 - Ulita


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Bez tíže cestou k dospělosti

“Podporujeme mladé lidi v období dospívání, při hledání vlastní identity a v jejich aktivním zapojení do společnosti.” Ne každý začíná na stejné startovní čáře a má prostředky nebo podporu blízkého okolí pro naplňování své životní cesty. Díky Vašim darům můžeme děti a mládež bez těchto možností vedle sociální pomoci podpořit i materiálně. A jak konkrétně?

vybíráme od 21.4.2022
5 300 Kč

přispělo

8 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Jsme Beztíže, specializované oddělení Domu dětí a mládeže Praha 3 – Ulita. Působíme v lokalitách Prahy 2, 3, a 10, provozujeme dva nízkoprahové kluby a tři terénní programy pro mladé lidi, kteří jsou ohroženi rizikovými jevy. Usilujeme o posílení jejich sociálních dovedností, pomáháme jim překonat obtížné životní situace a orientovat se ve společenském prostředí. Mládež podporujeme také v rozvíjení talentů a v dosažení osobních cílů.



150 Kč na školní potřeby
V současné době je zvýšený zájem o doučování, které v našich službách zajišťují nejen pracovníci Beztíže, ale také řada dobrovolníků. Rodiče často nedokáží vysvětlit látku, kterou děti ve škole berou, nebo jsou pracovně vytížení. Dětem často chybí i základní školní potřeby.

500 Kč na jízdné v MHD
Běžně se setkáváme s mladými lidmi, kteří nejsou svou rodinou vedeni k placení jízdného v MHD a neuvědomují si dopady, které to pro ně může mít. Ze strachu říct to doma podceňují zaplacení pokuty za jízdu načerno, které později vyplavou na povrch i v deseti tisícových částkách. Rádi bychom naše klienty více motivovali ke kupování jízdného a ty, kteří na to nemají prostředky, podpořili koupí kuponu. 

1000 Kč na rozvojovou aktivitu
Vedle sociálních služeb realizujeme i zábavně-motivační akce pro mládež i veřejnost, kde často vystupují i mladí lidé, se kterými pracujeme. Podporujeme je v hledání jejich talentu a motivujeme k práci na sobě. Někteří by měli zájem o pravidelnou zájmovou činnost či rekvalifikační kurz, jejich okolí je v tom však nepodporuje nebo jim chybějí prostředky. I tuto mládež bychom v rozvíjení jejich talentu chtěli podpořit. 

Zaujala Vás činnost samotných pracovníků, chtěli byste se o ní dozvědět více nebo byste pracovníkům rádi jejich náročnou práci zpříjemnili? Přijďte se podívat do nízkoprahového klubu, pozvěte teréňáka na kávu nebo mu přispějte na novou čepici!

100 Kč - Práce v klubu či terénu může být někdy náročná, a to zvláště v zimním období. Zima umí být tuhá a když je všude zavřeno není se ani kde ohřát. Můžete tedy jakoukoli částkou přispět pracovníkům na zimní vybavení do terénu, kafíčko nebo čaj. 

Částky jsou ilustrativní, budeme vděčni za jakýkoliv příspěvek. Děkujeme!

Více informací naleznete zde:
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za vaši práci :-)

Ivo Pohořelý
300 Kč

Hodně sil v terénu!

Adam Bílek
200 Kč