Farma Naděje z.s.


Děti, mládež, rodina Zvířata

POJĎME ZMĚNIT VELIKONOČNÍ TRADICI

Pojďme společně něco změnit a vytvořit. Pojďme společně sázet a tvořit. Pojďme společně něco zanechat budoucím generacím. Pojďme udělat radost přírodě i sobě. Místo malování vajec si pomalujeme kámen, který bude ochraňovat keřík, který si zasadíme, a který bude na Farmě Naděje přinášet každý rok ovoce lidem i zvířatům.

vybíráme od 12.2.2022

Pojďme změnit Velikonoční tradici

Pojďme společně zasadit ovocné keře, které přinesou každý rok potravu nám i zvířatům. Místo malování vajec si každý pomaluje kámen, ať velký či malý, kulatý nebo oválný, necháme na každém z vás. Tento kámen umístíte ke keři, který si každý zasadíte a můžete každoročně pozorovat, jak roste a plodí. Váš kámen může být nejen krásně pomalován, ale může nést také poselství, které si bude moci každý, kdo kolem půjde, přečíst a zamyslet se nad ním. Velikonoce mají být svátky oslavy jara a zrození. My však zabíjíme mláďata zvířat, která konzumujeme a ještě k tomu malujeme vajíčka bytostí, které jsou nuceny snášet je každý den pro naši spotřebu a to není správné. Je to však zažitý zvyk, který chceme společně změnit na to, co by to podle nás mělo opravdu přinášet... lásku a porozumění.
27 550 Kč

přispělo

44 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

VELIKONOCE JINAK

Velikonoce by měly být oslavou jara a zrození. Na místo toho jsou spíše oslavou zabíjení zvířecích miminek a malování vajec, která musejí jako stroje snášet slepičky každý den pro naši spotřebu. Nejčastěji v klecích, kde nikdy neuvidí slunce a neochutnají trávu.

Chceme to společně s organizací Zvířata nejíme tento rok změnit. Pojďme se sejít 18.4. v pondělí  v 10.00 u nás na farmě. Pojďme zasadit ovocný keř či dva, ke kterému každý vložíme pomalovaný kámen, který si už pomalovaný na farmu přivezete. Nemalujme vajíčka, ale pomalujme kámen. Může to být nějaký obrázek, afirmace nebo jakýkoliv text, co nám leží na srdci a chceme ho předat dál.



Mít ruce v hlíně a sázet nový život, kterým i rostliny bez pochyby jsou, je krásný pocit. Naučíme to hlavně naše děti a ty pak jejich děti. Dáme si ty nej veganské dobroty a ochutnáte naši top "vajíčkovou" pomazánku, která je bez vajíček, ale nepozná to ani zarytý masojedlík.

Každý rok pak můžeme společně pozorovat, jak právě ty naše keře rostou a plodí a ochutnat tak něco, co jsme sami zasadili a dali do toho svou lásku, čas a energii.
PŘÍSPĚVEK 100,-
Je to symbolický příspěvek pro 1 osobu za občerstvení a program, který bude od dopoledne až po odpoledne, které zakončíme ohněm a tancem, kdy si sám přineseš keřík či dva plodící tvé oblíbené ovoce.

PŘÍSPĚVEK 200,-
Je to příspěvek pro 1 osobu za občerstvení a program, který bude od dopoledne až po odpoledne, které zakončíme ohněm a tancem, kdy od nás dostaneš keřík, který si sám zasadíš.

PŘÍSPĚVEK 300,-
Je to příspěvek pro 1 osobu za občerstvení a program, který bude od dopoledne až po odpoledne, které zakončíme ohněm a tancem, kdy od nás dostaneš 2 keříky, které si sám zasadíš.

PŘÍSPĚVEK 350,-
Je to příspěvek pro 1 osobu za občerstvení a program, který bude od dopoledne až po odpoledne, které zakončíme ohněm a tancem, kdy od nás dostaneš speciální keřík, který si sám zasadíš.

PŘÍSPĚVEK 400,-
Je to příspěvek za rodinné vstupné (2 dospělí a 2 - 4 děti) za občerstvení a program, který bude od dopoledne až po odpoledne, které zakončíme ohněm a tancem. Keříky plodící vaše oblíbené ovoce si sami přinesete a dostanete od nás knížku jako dárek.

PŘÍSPĚVEK 500,-

Je to příspěvek pro 1 osobu za občerstvení a program, který bude od dopoledne až po odpoledne, které zakončíme ohněm a tancem, kdy od nás dostaneš 2 speciální keříky, které si sám zasadíš.

PŘÍSPĚVEK 700,-
Je to příspěvek pro 1 osobu za občerstvení a program, který bude od dopoledne až po odpoledne, které zakončíme ohněm a tancem, kdy od nás dostaneš 2 speciální keříky, které si sám zasadíš a ještě k tomu knihu s příběhy našich zvířátek a dozvíš se vše o farmě a jak to celé začalo.

PŘÍSPĚVEK 800,-
Je to příspěvek za rodinné vstupné (2 dospělí a 2 - 4 děti) za občerstvení a program, který bude od dopoledne až po odpoledne, které zakončíme ohněm a tancem. Keříky, které si sami zasadíte od nás dostanete, včetně knížky s příběhy našich zvířátek, kde se dozvíte vše o farmě a jak to celé začalo.

Farma Naděje je místo, které je domovem zachráněných zvířat, které jsme před několika málo lety začali budovat na bývalém řepkovém poli. Je to místo, které má ukázat všem lidem, že jde žít jinak, v míru a lásce se všemi zvířecími bytostmi, a že není nutné je zabíjet a jíst. Věříme, že co děláme se nám vrací a že nemůžeme očekávat lásku a mír, pokud ji nedáváme jiným bytostem. Mír začíná na našem talíři a pokud tohle pochopíme a začneme tak žít, vše kolem nás se rázem změní.

A kdo jste u nás ještě nebyl, tak tady video z léta, ať víte, kam jedete a kde budete sázet keře a nechávat kamínky s poselstvím...



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Chomutováci zdraví :-) Jestli vše vyjde, jak má, dorazíme ve třech někdy kolem poledne - na desátou to nestíháme, přeci jen je to od nás pěkná dálka :-) Moc se těšíme, hlavně ať je pěkné počasí.

Jitka Šebestová
800 Kč

Anna Kyselá
200 Kč

:)

Tomáš Kopáček
200 Kč

ráda bych požádala o možnost se svést autem z Prahy a do Prahy v neděli, nejsem řidič. tel 721050167. Děkuji Neoralová

Barbora Neoralová
200 Kč

Věřím v dobro!

Tereza Vincourová

Díky za to, co děláte pro jiné bytosti!

Filip Švrček
800 Kč