POHODA - společnost pro normální život lidí s postižením, z.ú.


Lidé s postižením Sociálně znevýhodněné skupiny

Smysluplná práce v Bílé vráně

Jsme sociální podnik, ve kterém už více než 10 let zaměstnáváme kolegy s mentálním znevýhodněním. Aby mohli naši kavárníci vykonávat svoji práci, potřebují k tomu podporu odborného personálu, který je během směny provází. Na provoz sociálního podniku nečerpáme žádné dotace. Náklady hradíme z výdělku kavárny, jejích cateringových služeb, z vlastních prostředků organizace POHODA, která kavárnu založila, a z darů individuálních i firemních dárců. V kavárně obsluhují lidé se znevýhodněním jako Tým+. Tito vraní kavárníci odpracují 3 000 hodin za rok. Zaměstnávání kolegů s postižením vyžaduje ročně částku 300 tisíc Kč. Zapojíte se i vy?

Pravidelná pomoc je největší pomoc. Každých 400 Kč, které měsíčně darujete, umožní pracovat 4 hodiny jednomu kavárníkovi.
54 070 Kč
vybráno 36 % z 150 000 Kč

zbývá

278 dní

přispělo

17 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Díky práci u nás a podpoře odborného personálu rozvíjejí lidé s mentálním znevýhodněním své pracovní a sociální dovednosti, a tak zvyšují svoje možnosti nejen na trhu práce, ale i vlastní postavení ve společnosti.  Podílejí se na smysluplné práci a výdělkem zlepšují svoji finanční situaci.
 
Přidejte se k Bílé vráně i vy a pomáhejme společně lidem s mentálním znevýhodněním k větší samostatnosti, sebevědomí a spokojenosti. Jen tak mají věší šanci, aby si jich společnost všímala, přijímala je a dávala jim příležitost, jako ostatním. 

Proč? Dává to smysl nám, ale i společnosti.



Co na to naši kolegové? 

“Vždycky jsem si přála tady péct, je to sice občas trochu stres, ale stojí to za to.” Jana

 
“Baví mě obsluhovat zákazníky a jsem rád, když jsou spokojeni.” Tomáš

 
“Moc ráda pracuju v kavárně a nabízím naše skvělé dobroty.” Zdeňka


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Každá koruna, kterou utratíte za jídlo nebo pití v kavárně, je utracena smysluplně.

Zoran

Děkujeme za podporu všem, kteří si nenechali ujít balkánské rytmy a skvělé občerstvení! Během horkého podvečera 23.6.2022 jste v kavárně vytvořili skvělou atmosféru a zároveň svým vstupným přispěli šesti kavárníkům na jejich mzdu (a ještě trochu navíc). :) MOC DĚKUJEME za krásné setkání!

Zoran Dukić
2 620 Kč

Díky za výborné občerstvení, které jste pro nás připravili na "ředitelské soirée", moc se mi u vás v kavárně líbilo. Držím palce, ať se vám daří!

Šárka Kovandová