Chance 4 Children z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Pošli Barevné hraní & knížku Pohádky k dočmárání do nemocnic

Barevné hraní v nemocnicích opravdu pomáhá. Vnáší pohodu, ulevuje od nudy a trénuje motoriku rukou, čipernost hlavy a podporuje fantazii. Arte terapie je cennou podpůrnou léčbou. Pro děti i seniory. Podpoř projekt Barevné hraní Dr. Klauna, který jezdí do nemocnic právě s tvůrčími aktivitami a plným kufříkem barev a nápadů podle individuálních potřeb pacientů. Souvisí s tím i knížka POHÁDKY K DOČMÁRÁNÍ, která vznikala právě v nemocnicích a výnos jde zpět do nemocnic. Kup pro sebe a nebo vykup pro dítě do nemocnice.

vybíráme od 7.1.2022
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Barevné hraní Dr. Klauna v nemocnicích opravdu pomáhá. Vnáší pohodu, ulevuje od nudy a trénuje motoriku rukou, čipernost hlavy a podporuje fantazii. Arte terapie je cennou podpůrnou léčbou. Pro děti i seniory. Podpoř projekt Barevné hraní Dr. Klauna, který jezdí do nemocnic právě s tvůrčími aktivitami a plným kufříkem barev a nápadů podle individuálních potřeb pacientů. Vše můžeš sledovat na FB Dr. Klaun.

S Barevným hraním souvisí i knížka POHÁDKY K DOČMÁRÁNÍ autorky Martiny Pupcsikové (nyní Vaculíkové), která vznikala právě v nemocnicích a výnos jde zpět do nemocnic. Pohádky jsou pozitivně přijímány malými i velkými dětmi, rodiči i pedagogy.  Pohádková témata lehce, laskavě a s vtipem nakusují otázky současných dětí: jako pocit nespravedlnosti, předsudky, lhaní, rebelii, bordel v pokojíčku atd. Pohádky jsou určené dětem ve věku 6-14 let, ale pracují s nimi i dospěláci.

Kup knihu pro sebe a nebo vykup pro dítě do nemocnice (to je jedno, penízky jdou opět na Barevné hraní) - můžeš mít tak dva dobré pocity - penízky na účtu Dr. Klauna a pro sebe nebo pro malého pacienta krásnou tvůrčí knihu, do které si každý sám dokresluje. Knihu rádi předáme v nemocnici a nebo pošleme Tobě domů - vyber si sám. Vždy tak pomáháš 2x!

Vyber si tedy, jak chceš pomáhat:

  • 350 Kč = 1 kniha pro dítě do nemocnice (předá Dr.Klaun) 
  • 450 Kč = 1 kniha pro Vás domů s poštovným  (350 + 100 Kč poštovné)
  • 700 Kč = chci podpořit 1 výtvarku v nemocnici, tj. 2 hodiny výtvarky vč. materiálu
  • 800 Kč =  1 + 1  kniha pro vás a druhou pošlete do nemocnice (vč. poštovného k Vám domů)
  • 1.050 Kč = 1 návštěva výtvarky do nemocnice s 1 knihou, kterou lektor předá hospitalizovanému dítěti
Sledujte FB: Pohádky k dočmárání a FB  Dr. Klaun, kde jsou fotky z návštěv nemocnic

Děkujeme, že pomáháte s námi: Martina Vaculíková, nakladatelství Halda a Dr. Klaun
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Pořád jezdíme s výtvarkou do nemocnic a stále rozdáváme Pohádky k dočmárání tvořivým dětem. Děkujeme! Dnes to byl třeba malý Víťa v Kolíně. Ale nejen on a nejen tam ;)

Za každým obrázkem v knížce je příběh dítěte, které ho kreslilo. Jsou to velké příběhy plné statečnosti. Pojďme odkrýt  tajemství například .... 
..... stránky 170 …. 
pohodlně na videu ;)

Dnes jsme s malými dětmi ve věku 4-6 let v Dětské léčebně Olivovna četli pohádku Zelené prasátko a nebe nebo trávu jsme dělali z vaty.

Pohádky k dočmárání stále fungují. Dnes rozesmály děti v nemocnici v Kladně (četla jsem Věci mají nožičky a pak jsem musela přidat i druhou, děti chtěly ještě)

Jsme v době adventní. V čase andělů a dobrý skutků víc než kdykoliv během roku. Není důležité, zda jsou to emoce z prvního sněhu, vánoční výzdoby a přemýšlení o obdarovávání, nebo konec účetního roku a daňové odpočty. Je důležitý dopad - že někomu pomůžeme. Z jakéhokoliv důvodu pošlete knížku Pohádky k dočmárání dětem do nemocnic. Pracují s ní rádi, je to hmatatelná radost spojená s tvořením. A stromečky na chodbách v nemocnicích mohou schovat víc než prázdné zabalené krabičky “jako že tam jsou dárečky”.

Založení projektu

Matěj Hodač