Rodinné Integrační Centrum z.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Domácí péče místo ústavu

Pojďme společně podpořit rodiny, které nepřetržitě pečují o dítě s handicapem. Umožníme jim podělit se o náročnou péči v přirozeném prostředí Hostitelské rodiny.

vybíráme od 1.1.2022

Pomáháme rádi!

3 000 Kč
vybráno 1 % z 500 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Rodiny dětí s handicapem čelí psychickému i fyzickému vyčerpání. Možnost odlehčení je pro ně zásadní, ale často mají obavy umístit dítě do neosobního respitního zařízení. A právě v tento okamžik přicházíme se službou Homesharing, která je moderním a přirozeným systémem podpory rodin, které pečují o zdravotně postižené dítě. Sdílení péče s Hostitelskou rodinou v přirozeném prostředí jim pomáhá zvládat náročné životní situace. Vznikají i hlubší a dlouhodobé vztahy, založené na důvěře. Pečující osoby tak můžou bez obav trávit svůj čas s ostatními členy rodiny nebo jen tak odpočívat a užívat si volných chvil.

VĚNUJME PEČUJÍCÍM OSOBÁM MOŽNOST NABRAT NOVÉ SÍLY!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Rodiny s dětmi s autismem již netrpělivě vyhlížejí  Hostitelskou rodinu, která jim uleví od náročné péče o dítě s handicapem. A proto na měsíc květen připravujeme sérii vzdělávání nových hostitelů pro Homesharing. Vaše rozhodnutí podpořit Homesharing ovlivní životy rodin dětí s autismem a zároveň podpoří fungování komunity, která je do této sdílené péče zapojená.

Maminka Eva, která má 10ti letého neverbálního syna s autismem a těžkou mentální retardací sdílí své zkušenosti s Homesharingem:
" Musím říct, že tato služba je přesně to, co můj syn může ocenit a co mu v životě chybělo. Do té doby byl buď doma, nebo je ve škole. Nyní jsem moc ráda za to, že může odcházet tam, kde může tvořit další vztahy a tím se vlastně přiblížit ke svým vrstevníkům, kteří tyto možnosti mají úplně běžně". ..."Synovi je teď deset let, to znamená, že mám za sebou deset let nepřetržité péče a cítím, že nyní se mi začíná blýskat na lepší časy....těším se na dobu, kdy službu Homesharing budu využívat nejen k tomu, abych pracovala, ale i k tomu, abych se mohla rýpat v hlíně na zahrádce, protože žiji na vesnici se spoustu zvířátek a to mě prostě baví."

Založení projektu

Bohužel z důvodu pracovního vytížení se nemohu zapojit jako pečovatel, proto vyjadřuji projektu podporu alespoň malou finanční částkou.

Sylva
500 Kč