UNICEF Česká republika


Děti, mládež, rodina Humanitární pomoc

Filipíny volají o pomoc!

Filipínským dětem a jejich rodinám se ze dne na den obrátil život vzhůru nohama – přišly o přístřeší, čistou vodu, lékařskou péči a ochranu, nemohou chodit do školy. Hrozí jim podvýživa, zdravotní komplikace a zneužívání. Pomozte nám, prosím, zachránit v co nejkratším čase co nejvíce dětských životů.

Filipíny volají o pomoc!

Děkujeme za Vaši laskavou podporu!
7 964 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ničivý tajfun Rai, který na Filipínách udeřil v pátek 16. prosince, si vyžádal nejméně 375 lidských životů. Strhával střechy, ničil celé domy a zaplavoval vesnice. Bouře po sobě zanechala 845 tisíc dětí, které přišly o střechu nad hlavou a jsou vystaveny nepřízni počasí, hladu, žízni a zimě. Tyto děti potřebují okamžitou pomoc ve formě přístřeší, jídla, vody, léků, oblečení či hygienických potřeb. Zdravotníci, kteří ošetřují oběti, bojují s nedostatkem ochranných pomůcek a zdravotnických stanů. 

UNICEF intenzivně pomáhá přímo na místě ve spolupráci s filipínskými úřady. Pobočka v Cotabato City pokrývá Dinagatské ostrovy, Siargao, Surigao City a Surigao del Norte. Do místa katastrofy UNICEF již dodal:

  • 2 000 sad pro rodinnou hygienu,
  • 2 767 balení tablet na čištění vody,
  • 2 018 dávek domácích dezinfekčních prostředků na vodu,
  • 2 skládací velkoobjemové zásobníky vody,
  • 50 sad nouzových latrín,
  • 25 stanů pro okresní nemocnice a zdravotní jednotky.
Potřeby na místě jsou však obrovské. Humanitární pomoc je závod s časem. Pokud můžete, prosíme, pomozte strádajícím dětem na Filipínách ještě dnes.

Pomoci dětem na Filipínách můžete přímo prostřednictvím této stránky.

Pro anonymní dary zašlete Váš příspěvek na účet 11771177/0300 s variabilním symbolem číslo 808.

Děkujeme za Vaši laskavou podporu!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu