FOKUS Turnov, z.s.


Lidé s postižením Sociálně znevýhodněné skupiny

Obecná podpora

Depka, splín, deka, chmury, blbá nálada a určitě znáte i další výrazy pro to, co občas potká skoro každého z nás. Nic se nám nechce, všechno a všichni nás otravují, věci ztrácí smysl. Většinou to rychle přijde a rychle odejde a nijak dlouho se tím naštěstí netrápíme. A teď si představte, že mezi námi žijí lidé, kteří by dali bůhvíco na světě, aby je tyhle problémy jednou provždy opustily. Projevy psychické krize nebo duševního onemocnění mohou trvat měsíce i roky, konec je v nedohlednu. Pro takové lidi jsme tu my z turnovského FOKUSU a už 27 let jsme pro ně přestupní stanicí mezi nemocnicí nebo léčebnou a samostatným hodnotným životem. Pomáháme se zaměstnáváním, léčbou, bydlením, dluhy, vztahy, rodinou a dalšími aspekty, které pro ně nejsou tak samozřejmé, jako pro zdravé lidi.

17 000 Kč

přispěl

1 člověk
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Jak využijeme peníze, které nám případně darujete?

  • Budeme z nich platit společné výlety a další akce. 
  • Nakoupíme výtvarné potřeby do Sociálně terapeutické dílny.
  • Pořídíme vybavení do kuchyně a suroviny na společné vaření.
  • Na zahradu pořídíme ochranné pomůcky, sazenice, semena a další potřeby.
Dále Vám o jednotlivých bodech napíšeme víc. Ať si uděláte představu o využití darů.

VÝLETY A SPOLEČNÉ AKCE
Všichni máme rádi výlety,  exkurze na zajímavá místa, poutě, koncerty a divadla a naši klienti nejsou v tomto výjimkou. Obdivují památky, přírodu, sportují, tancují, zpívají a podobné aktivity vyhledávají velmi rádi, velmi silně je prožívají a znamenají pro ně mnohdy daleko víc, než pro zdravé lidi. Proto se snažíme jim podobné zážitky dopřávat pravidelně a jak jistě víte i Vy, všechno něco stojí.

SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY - VÝTVARNÉ POTŘEBY
Znáte to. Když Vám není dobře, tak hledáte aktivity, které Vás přivedou na jiné myšlenky. Luxujete, umýváte, utíráte, čtete, kreslíte, skládáte, cvičíte. Pro duševně nemocné lidi jsou podobné aktivity velmi důležité také a pomáhají jim v uzdravení. Učí se zklidnit, spolupracovat, soustředit se na jednu aktivitu, dodělat něco do konce, mají radost z hotové práce.
Do dílny nakupujeme barvy, štětce, nůžky, lepidla, různé druhy stuh, papírů, rámečky, trika na zdobení, modelínu, nitě a spoustu dalších potřeb.

VYBAVENÍ KUCHYNĚ A VAŘENÍ
Velkým úspěchem je, když se klient osamostatní a začne bydlet sám. U nás se učí být samostatný v kuchyni, naučí se obsluhovat kuchyňské spotřebiče, chodíme společně na nákupy a pak z toho všeho vaříme, pečeme, smažíme, konzervujeme. A pak to všechno také sami jíme. :-)

ZAHRADA
V našem novém Polyfunkčním komunitním centru máme krásnou zahradu a když počasí dovolí, tak na ní rádi trávíme hodně času.
A máme s ní velké plány. Rádi bychom ji i s Vaší pomocí proměnili v místo, kde se budou Turnováci i přespolní setkávat. Komunitní zahrada je naše srdcovka, zaslouží si vlastní kampaň a najdete jí na této stránce.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu