Christian Refugee Service, z.s.


Děti, mládež, rodina Humanitární pomoc

Vánoce na cestě!

Vezeme Vánoce dětem na cestě! V průběhu prosince 2021 a ledna 2022 chceme rozdávat vánoční balíčky mezi migrujícími dětmi na Balkáně! Budete nadělovat společně s námi?

vybíráme od 10.12.2021

Dělám radost dětem na cestě!

Darujte radost a úsměv dětem, které na cestě přišly nejen o své věci, ale i o dětství!
88 350 Kč
vybráno 74 % z 120 000 Kč

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Drazí přátelé!

Již v příštím týdnu vyjíždí po delší době tým s vánočními balíčky do Bulharska. Následně vyjedou ještě dva týmy do Srbska a Bosny a Hercegoviny, aby tam dělaly radost dětem na cestě!

Připojíte se? Obrovskou radost může udělat i malý dárek!

Zatímco dárky do Bulharska máme zajištěny od polské neziskové organizace, zejména ty do Srbska budeme muset z důvodu problematického dovozu nakoupit a zabalit přímo v Srbsku. Jen v Srbských táborech musíme pořídit balíčky minimálně pro 300 dětí. Menší počet balíčku pak v Bosně.

Hodnota jednoho balíčku je přibližně 300 Kč. Uděláte touto částkou radost těm dětem, které často nic nemají? Většinu svých osobních věcí, včetně hraček, musely opustit?



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Drazí přátelé!

První tým se včera vrátil ze Srbska, děkujeme! Díky Vám jsme udělali radost více než 150 dětech v uprchlických táborech! (A pomohli místnímu sboru také s balíčky do romských osad, kde pracují naši spolupracovníci pastor Dragan a jeho žena Daniela). Na místě jsme vyrobili více než 100 balíčků plných radosti! Nyní ještě poslední den slouží tým okolo Bosenského Bihače, kde jsou podmínky opravdu velmi zlé. Na cestě se nyní v zimě pohybuje minimální počet rodin s dětmi, zimní období na pokusy k překročení hranice není bezpečné. Přes nepřízeň počasí je ale stále dost lidí, kteří v pokusech pokračují. Je jim zima, v příhraničních horách mají těžké podmínky k pohybu. Tým si již vyslechl nejeden příběh o utonulých v hraniční řece. Vaše podpora pomohla lidem ke dřevu, potravinám, botám a jiným potřebným věcem! Děkujeme!

Drazí přátelé!
Již za pár dní se vydávají dva týmy na cestu. Český do Srbska, kde budete rozdávat radost dětem na cestě, polský do Bosny, kde bude pomáhat s aktuálními potřebami. Jeden tým vyrazil na vánoční cesty ještě před Vánoci. Byli v Bulharsku, kde se dárky dělaly velkou radost!

Založení projektu

Milá Ilono a Lído, přejeme Boží požehnání do vaší služby. LaJ

Lubos Dorfl
1 000 Kč