Přátelé New Renato, z.s.


Děti, mládež, rodina Rozvojová spolupráce

Rozsviťme vánoční stromeček pro děti v Kashitu

Sedm základních škol v Kashitu (Zambie), 2968 žáků a nejbližší střední škola 40 km daleko. Místní neziskovka New Renato Community Society přijala na počátku své existence vzdělání jako prioritu pro zvýšení životní úrovně v oblasti. Díky získaným grantům, spoluprací s neziskovými organizacemi z Německa, Velké Británie a Itálie postavili svépomocí 2 mateřské a 2 základní komunitní školy. Nadaní žáci se však na střední školu většinou nedostanou. Jejich rodiče si totiž nemohou dovolit platit dopravu a ubytování na desítky kilometrů vzdálené školy. POJĎTE TO S NÁMI ZMĚNIT!

vybíráme od 10.12.2021

Chci s vámi rozsvítit stromeček a změnit budoucnost dětí v Kashitu!

100 800 Kč
vybráno 101 % z 100 000 Kč

přispělo

45 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Vážení a milí dárci, děkujeme! Díky vám jsme překonali cílovou částku 100.000 Kč. 

KDO JSTE CHTĚLI PŘISPĚT na SŠ a nestihli jste, můžete tak učinit ZDE. Na první část projektu totiž potřebujeme získat 1,5 mil. Kč. Děkujeme! 


--- původní znění výzvy ---

Dětem v Kashitu jsme při návštěvě 2018 ukázali sedm videí s tématem sníh, které nám zaslali soutěžící v rámci akce “Sněžení pro Zambijčany v Kashitu” (odkaz zde). Nejvíce se jim líbilo video s rozsvíceným vánočním stromkem od Alice Dvořákové.   


Pojďme udělat dětem znovu radost! Darujme jim na střední školu společnými silami 100.000 Kč do 31. prosince 2021! Školu postaví místní lidé pod vedením českých stavařů. Více o této škole ZDE.

Za každý dar nad 500 Kč se rozsvítí jedna svíčka. Za každý dar do 499 Kč se rozsvítí jedna ozdoba. V novém roce se nám děti v Kashitu s rozsvíceným vánočním stromečkem vyfotí a my to zveřejníme na našem webu. 

Stavějte s námi! Přispějte jednorázovým nebo pravidelným darem a změňte sny dětí po vlastním povolání v realitu! Děkujeme! 

Stromek rozsvěcujeme dle došlých darů každý večer. 

 



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať Pán žehná tomuto projektu a vše se podaří! +

Michael Studnička
2 000 Kč

Malinký příspěvek na jejich šťastnější budoucnost. Potvrzení o daru bych uvítal, ovšem bez vašich nákladů, e-mailem. Zdravím, Petr Svoboda.

Petr Svoboda
600 Kč

Veselé Vánoce do Kashitu!

Josef Nový
1 000 Kč

Daruji pro děti.

Anežka Koubová
1 000 Kč

"Kdybych mohl, udělal bych Bornface prezidentem Zambie. Má vizi, ví, jak na to a za svými cíli si jde. To je Zambii vyjímečné." Ing. Samuel A. Darkwah, Ph.D., Ghaňan žijící 30 let v ČR, bývalý referent zahraničních styků a vedoucí Ústavu teritoriálních studií Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně

Projektu moc fandím! Lidi ze zambijské neziskovky New Renato Community znám osobně.

Marta Höferová