EUROTOPIA.CZ, o.p.s.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Terapie dětem bezpečně a příjemně

Domácí násilí, závislost rodiče na návykových látkách, úmrtí jednoho z rodičů, rozvod rodičů… toto je jen malý zlomek příkladů a těžkých životních zkoušek, které na dětských duších mohou zanechat jizvy, z nichž některé se hojí těžce a dlouho a jiné se nezacelí nikdy. Pomozte nám vrátit dětem jejich dětství.

vybíráme od 8.12.2021

Pomozte nám vrátit dětem dětství

Finančním darem nám pomůžete vybavit dětskou terapeutickou místnost a udělat z ní místo, kde se děti cítí bezpečně a příjemně.
1 100 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Těšíte se na Vánoce? 
 
Co se asi honí hlavou dětem před Vánoci, jaká jsou jejich přání? 
 
Elišce onemocněla maminka, když jí bylo 9 let. Táta se staral o celou domácnost a o další dva Eliščiny mladší sourozence. Když bylo mamince o něco lépe, musela se rodina přestěhovat, a to byl kámen úrazu. Život v nové škole a v novém bydlišti byl pro Elišku obtížný. Zhoršila se ve škole, ztratila kamarády, čas trávila doma péčí o maminku a pomáhala tátovi. Postupně se přestala radovat, byla smutná, nevycházela z domu a začala se cítit velmi osaměle. 
 
Díky dárcům se nám v roce 2021 podařilo poskytnout pomoc a podporu mnoha dětem a jejich rodičům. Setkali jsme se s více než 230 rodinami. A že to byl těžký rok. 
 
Eliška si přeje, aby byla maminka zdravá, aby se o ni nemusela tolik bát, aby se dokázala kamarádit s dětmi a mohli zase žít společně jako rodina…. 
 
 
EUROTOPIA.CZ, o.p.s. nabízí své odborné služby rodinám, které se nacházejí v krizové situaci. Poskytujeme terapie také dětem, které prošly krizovou situací v rodině, a právě terapie zaměřené na děti jsou jedny z nejnáročnějších vůbec. Jsou náročné na odbornost a také na kvalitu prostředí, v němž terapie probíhá. 
 
Máme k dispozici tým odborníků a terapeutů, kteří odvádějí úžasnou práci, díky vaší podpoře chceme nejen zajistit pokračování v jejich práci, ale také plnohodnotně vybavit prostory, kde s dětmi pracují tak, aby se v nich děti cítily bezpečně a příjemně.
  
Využíváme terapii hrou, playtherapy, sand tray terapii na pískovišti, program Archipelago a další přístupy. Prostor bychom chtěli vybavit sjednoceným nábytkem doplněným dřevěnými, chytrými a vzdělávacími hračkami, které jsou pro děti zdrojem nejrůznějších podnětů a podpoří jejich fantazii a kreativitu. Zároveň bychom chtěli dětem umožnit využití specifických terapeutických pomůcek, jako jsou různé závěsné vaky, relaxační pytle, senzomotorické dráhy, terapeutická deka a další.
 
Ať se dětem plní přání nejen o Vánocích. 

Děkujeme za vaši podporu. 

 P. S.: Děkujeme, že nám pomáháte pečovat o rodiče v náročných životních situacích. Přispět můžete i na náš účet 163 787 899 / 0300 .
Děkujeme.






Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu