NESEHNUTÍ Brno


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Společně k rozmanitosti: Rozmanitý svět plný porozumění

Znalost jazyka je jednou z klíčových dovedností, které umožňuje se v novém prostředí dobře orientovat. Umět česky není samozřejmostí. A přitom je to potřeba abyste si mohly*i hrát, kamarádit se, povídat si, učit se. Podpořte darem rozmanitý svět plný porozumění.

5 002 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Co se nám povedlo v roce 2023?

🟡 Společně s Univerzitou Karlovou jsme pracovaly*i na projektu Prostor pro spor, usilující o kultivaci sporů ve veřejné debatě i osobní rovině,
🟡 v rámci projektu Prostor pro spor jsme také vydaly*i metodiky pro vyučující, které poskytují návod jak lépe pracovat s polarizujícími tématy.
🟡 organizovaly*i jsme podpůrné aktivity pro děti příchozích jako jsou kroužky, doučování nebo letní tábor,
🟡 pořádaly*i jsme Kulinárny jako místa, kde se u jídla mohou setkávat obyvatelé Brna s příchozími z různých zemí,
🟡 nadále jsme také pokračovaly*i v podpoře mladých lidí přicházejících z válkou zasažené Ukrajiny,
🟡 zapojily*i jsme se do celoevropského projektu Cultivate, kde sdílíme s mezinárodními partnery naše zkušenosti s prací s komunitami a udržitelnosti v oblasti potravin,
🟡 v projektu CoRea jsme zkoumaly*i potřeby příchozích i organizací s nimi pracujících.

💛 Na tyto aktivity plánujeme navazovat i v příštím roce a podporovat interkulturní dialog skrze setkání místních s příchozími a prohlubovat povědomí většinové společnosti o životě příchozích v Česku. Chceme také dále zkoumat potřeby příchozích a společně s dalšími aktérkami*y pracovat na návrhu nové koncepce integrační politiky.

💛 Staňte se součástí i Vy a podpořte svým darem rozmanitý svět plný porozumění!

Děkujeme🙏🏼

🎁 Chcete darem pro NESEHNUTÍ potěšit někoho blízkého? Napište nám e-mail na if@nesehnuti.cz, rády*i Vám zašleme dárkový certifikát s věnováním.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu