Domov sv. Anežky, o.p.s.


Lidé s postižením

Pomáháme lidem s postižením prožít normální život

Každý z nás chce prožít pestrý život, mít zajímavou práci, věnovat se svým koníčkům… a taky nebydlet až do stáří s rodiči, ale zařídit si život po svém. Pomáháme lidem s postižením z Vltavotýnska překonat překážky, které je dělí od takového „normálního života“. Podpořte naše služby a pomozte jim tak spolu s námi!

vybíráme od 26.11.2021
152 070 Kč

přispělo

52 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Naučit se vařit, zvyknout si na pravidelný denní režim, umět si najít kamarády, zasportovat si, naplánovat si nákupy, spočítat, co je potřeba, ustát stresující situaci a zvládnout vyřídit věci na úřadech… pro mnoho lidí jsou to snadné věci. My jsme tu ale pro ty, kteří se tohle všechno teprve potřebují naučit, aby dokázali žít samostatně a nebyli tolik závislí na pomoci druhých. Už přes 20 let pomáháme v Týně nad Vltavou lidem se zdravotním postižením, procvičujeme s nimi potřebné dovednosti, připravujeme je na nástup do práce a pak jim nabízíme vhodná pracovní místa a podporujeme je, když se poprvé přestěhují od rodiny.

Celkem pomáháme už více než 80 lidem. Někteří využívají naše sociální služby, jiní u nás pracují, dalším pomáháme se samostatným bydlením. A to všechno samozřejmě stojí každý den spoustu peněz. Na část nám přispívá stát, část si vyděláme prodejem výrobků a služeb lidí s postižením… a zbytek musíme sehnat někde jinde. Po letech s covidem a vysokou inflací to není snadné, ale my nechceme snižovat kvalitu služeb a snažíme se, aby se žádný z našich zaměstnanců nemusel bát o práci.
 

Máme v plánu, že náš sociální podnik, kde lidé s postižením pracují, bude jednou vydělávat na provoz sociálních služeb (tedy na tu část, kterou nám nepokryje státní dotace). Už jsme na půli cesty a dokážeme si na sebe ze 40 % vydělat sami. Zatím se ale neobejdeme bez podpory dárců. Pomůžete nám i Vy a podpoříte naše kamarády, kolegy a klienty na cestě k samostatnému životu? Děkujeme!

Zajímá Vás, jak to u nás v Anežce chodí a co všechno s našimi klienty, kamarády a kolegy podnikáme? Sledujte náš Facebook „Domov sv. Anežky“ (facebook.com/anezka.tyn), jsme i na Instagramu.

Máte k našemu fungování nějaké otázky? Ozvěte se na info@anezka-tyn.cz :)
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za výborný projekt Sedm týdnů se sv. Anežkou i za záslužnou činnost Domova sv. Anežky.

Miroslava Nováková
1 000 Kč

:-)

Jarmila Maňhalová
500 Kč

Přeji hodně úspěchů a radosti ve vaší práci v nadcházejícím roce 2022

Tomáš Ledvina

Měli bychom si pomáhat. :*

Kristýna Svatošová

zdravíme ze Slaníku :-)

Filip Jára
2 000 Kč

Jste frajeři :)

Jarmila Hrušková
200 Kč

Jara a Majka Brno

jaromir válek
400 Kč