Laxus z.ú.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Pomozte lidem se závislostí nabrat nový dech

Vykročit ze závislosti a udržet abstinenci je velmi náročný a dlouhý proces. Mnohdy je to boj na celý život. A právě v tomto boji pomáhá Ambulantní centrum Hradec Králové. Abychom lidem, kteří přichází s nadějí a chutí svůj problém řešit tuto cestu ještě o něco usnadnili, potřebujeme do Ambulantního centra klimatizaci. Proč? Představte si túru na Sahaře v oteplovákách a teplých ponožkách od babičky! Tak zhruba takhle se u nás v létě cítí klienti i pracovníci. Vysoká teplota je v našich prostorách v létě natolik neúnosná, že je dokonce pro některé klienty ze zdravotních důvodů docházení do ambulance nemožné.

vybíráme od 25.11.2021
Děkujeme, že spolu s námi zlepšíte prostředí pro léčbu závislosti.
36 426 Kč
vybráno 49 % z 75 000 Kč

přispělo

55 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ambulantní centrum v Hradci Králové poskytuje poradenskou a terapeutickou péči lidem, kteří užívají nebo užívali návykové látky a chtějí svůj život změnit. Tito lidé neřeší jen závislost a její dopady. Ve většině případů je jejich život zasažen dalšími obtížemi – problémy v partnerských a rodinných vztazích, v práci, ve finanční oblasti a také se často potýkají s velmi bolestnými zkušenostmi z minulosti, které je také k závislosti mnohdy přivedly. Délka docházení a jeho frekvence je dána právě tím, v jaké situaci klient je a co všechno ve svém životě řeší. Někteří klienti chodí 1x týdně pod dobu ½ - 1 roku, jiní i několik let. Do Ambulantního centra dochází také celé rodiny s dětmi experimentujícími s návykovými látkami nebo blízcí, kterým užívání partnera či člena rodiny zasahuje do života.

Pro lidi, kteří do Ambulantního centra docházejí, je výborná místní i časová dostupnost – provozní doba je upravena tak, aby například stíhali chodit do práce, pečovat o svou rodinu apod. Je zde možná i častější docházka a řešení klientovy situace je komplexní – znamená to, že poradenství není zaměřeno pouze na léčbu samotné závislosti, ale klient je motivován i k docházení do práce, splácení případných dluhů, spolupracuje se s celou rodinou, pracuje se na vztazích atd. Samozřejmostí je lidský přístup.

Velkou nevýhodou je však umístění v nejvyšším patře s okny na jih, kam v letních měsících většinu dne napřímo svítí slunce. Vysoká teplota ve vnitřních prostorech  je nepříjemná jak pro klienty, tak pro pracovníky a bohužel výrazně ovlivňuje průběh konzultací. V tomto období je dokonce pro některé klienty ze zdravotních důvodů docházení dokonce nemožné. Rádi bychom proto vylepšili podmínky tak, aby byla ambulance dostupná všem.

Pomozte s námi vybudovat klimatizaci do naší ambulance! Celý tým terapeutů i klienti Vám budou velmi vděční. 


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Díky za to co děláte <3
DJ

Dana Janoušková
300 Kč

At je vam s klimou lepe!

Hilfe

nyx

Frk
500 Kč

Tak ještě trošku přihodím...

Plešárd

nyx rulez

Ondrej Hanslik

Léčba závislosti je sakra těžká výzva a léčebných zařízení stále není dostatek, proto přeju Vaší ambulanci, aby se držela, aby práce bavila a klientům přeji hodně úspěchů v boji se závislostí!

Aneta Medková

Ať se vám i kilentům lépe dýchá! Vážím si vaší nelehké práce. Jste borci!

Dárce
1 000 Kč

🙂

Jan Svajgr
500 Kč

Od Rocca nyxu :)

Martin Kautsky
2 000 Kč

Srdečné pozdravy z Nyxu :-)

Vítězslav Nový