BAT EL fond, nadační fond


Humanitární pomoc Životní prostředí

Střecha nad hlavou

Každý člověk na této planetě má právo na normální život, zdravotní péči, bydlení a vzdělání. V mnoha zemích je to ustanoveno v ústavě. A nyní se vraťme do reality a vzpomeňme si na odlehlá místa Afriky, kde jsou děti nuceny chodit hodiny pro vodu, studovat a žít v chatrčích, rodit a vychovávat děti v naprosto hrozných podmínkách.

vybíráme od 16.11.2021
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Charitativní nadace Bat El poskytuje pomoc zranitelným skupinám populace, velkým rodinám a lidem v nouzi. A navzdory skutečnosti, že tento kontinent je daleko od nás, to vůbec neznamená, že tam žijí jiní lidé.

Ne, jsou úplně stejní jako my, ale narodili se do mnohem horších podmínek!!

Zahájili jsme sbírku na vybudování sektoru pro rodiny v nouzi, společně s jedním ze slavných fotografů Antoniem Cossou, který bude pomáhat s koordinací projektu v Africe, přímo v Mosambiku.

Program je zaměřen na zlepšení životních podmínek a výstavbu komplexu rodinných domů.

Po diskusi s místními obyvateli – architekty z hlavního města Maputa nám bylo nabídnuto několik možností, z nichž jedna je nubianská klenba – půlkruhový oblouk, který je postaven z hlíny a cihel bez jakýchkoli přísad a nevyžaduje další podpůrné prvky. Mezi hlavní výhody této technologie patří snadná konstrukce a vysoká přizpůsobivost těchto budov suchému klimatu. A tradiční stavby ze surových cihel jsou dokonce „stabilnější“ než domy ze dřeva a došek, typické také pro africký region.

Cena tohoto projektu se odhaduje na přibližně 100 000 CZK a pomůže najít domov 10 velkým rodinám.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu