Diecézní charita ostravsko-opavská


Humanitární pomoc Rozvojová spolupráce

Mikulášská nadílka potřebným dětem na Ukrajině 2021

Zapojte se do dalšího ročníku Mikulášské nadílky a pomozte nám vykouzlit úsměv na tvářích dětem, které vyrůstají ve špatných podmínkách. Letos bychom rádi pomohli dětem žijícím v blízkosti bojů na východě Ukrajiny a také potřebným dětem z Žytomyrské oblasti. Dětí je celkem 51 a jejich konkrétní přání si můžete přečíst v odkazu níže. Dárky se dětem na Ukrajině dávají 19. prosince v rámci svátku sv. Mikuláše, do té doby je chceme vybraným dětem obstarat a doručit. Prostředky na dárky pro děti vybíráme do 15. prosince!

vybíráme od 12.11.2021

Mikulášská nadílka 2021

"Chci, abychom už se nemuseli schovávat ve sklepě." Některá přání splnit nedokážeme, jiná ano. Přispějte na dárky pro potřebné děti na Ukrajině
51 250 Kč

přispělo

55 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
I v roce 2021 pokračujeme ve velmi úspěšném a smysluplném projektu Mikulášská nadílka. Navazujeme tak na předchozí čtyři ročníky, kdy jsme spolu s vámi mohli obdarovat děti žijící v bojových zónách na východě Ukrajiny. Letos probíhá Mikulášská nadílka stejně jako minule - vybíráme pouze finance, které předáme našim partnerům na Ukrajině, jenž balíčky obstarají a předají konkrétním dětem.

Budeme se snažit splnit přání nejen dětem z bojových zón na východě Ukrajiny, kde stále probíhá ozbrojený konflikt, který ovlivňuje životy mnoha lidem, ale také potřebným dětem z velmi chudé Žytomyrské oblasti. V tomto regionu, nedaleko nechvalně známého Černobylu, v posledních letech nově intenzivně působíme i v rámci jiných projektů (např.: Adopce na dálku), jelikož jsme se při osobních návštěvách přesvědčili, v jak hrozných a nevyhovujících podmínkách některé potřebné děti a jejich rodiny žijí.

Spolu s vámi bychom rádi obdarovali 26 dětí, žijících v blízkosti fronty na východě Ukrajiny a 25 potřebných dětí z velmi chudé Žytomyrské oblasti.

Konkrétní přání dětí naleznete na našem webu!

Za každou korunu, kterou darujete jsme vám moc vděční! Udělejme spolu pěkný závěr roku alespoň těmto několika málo dětem, které často ani nerozumí, co se kolem nich děje, ale musí v těchto podmínkách vyrůstat.




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Kéž jsou všechny děti na světě šťastné.

Dárce
1 000 Kč

Hlavně přeji Ukrajině mír a Boží požehnání.

Petr Krátký
300 Kč

Peněžní dar pro Ivan Horděnko-9let,Vilne - Donětsko ,autíčko,vláček
Maria Kulikiovská -16let, Tovša - Žitoirská oblast zimní bunda-černá,zimní boty


Drahoslava Antalová
2 000 Kč

Dobrý den prosím o zaslání potvrzení daru i na 1000 Kč, které jsem odeslal pod vs 3343052698 n jméno dárce Jiří Svoboda, Žatčany 294, 664 53 Újezd u Brna, děkuji a přeji hezký den,
Svoboda Jiří

Dagmar Svobodová
100 Kč