ANO, ANO


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Vánoční sbírka pro děti bez rodičů

Je mnoho dětí, kteří nemají rodiče nebo se rodiče o ně nestarají. Žijí v dětských domovech, v pěstounských a sociálně slabých rodinách. Udělejme jim společně malou radost a splňme jejich dětský Sen.

vybíráme od 6.11.2021
101 600 Kč
vybráno 102 % z 100 000 Kč

přispělo

81 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!



"Jeny“ 12 let,
  v dětském domově od léta. Na svou náhradní rodinu si teprve zvyká. Chodí do 6. třídy. Milá, usměvavá holčina, která velice ráda tancuje. Moc by chtěla poprosit o příspěvek na zimní kozačky. Podpora 800 Kč.

“ Filip“ 7 let, žije v sociálně slabé rodině. Nejradši si hraje s auty, s míčem a kope. Začal chodit do 1. třídy. Má rád auta, moc by si přál od Ježíška obojživelné auto na ovládání, ale rodiče mu tento dárek splnit nemohou. Podpora 1.200 Kč.

“Johanka“ 6 let, žije v dětském domově rok, nyní na zkoušku v pěstounské rodině. Chodí do školky. Ráda si hraje se sestřičkou, má ráda knížky a malování. Moc by si přála mít kolo. Podpora 3.000 Kč.

„Matěj“ 6 let,  v dětském domově od léta se svými sourozenci. Chodí do školky. Rád s kluky kope a moc rád by hrál fotbal. Nemá moc oblečení.  Moc by si přál  tričko s Batmanem. Podpora 400 Kč.

“Marián“ 19 let, v  dětském domově je 8 rok, nyní ve startovacím bytě. Rodiče se o něj nezajímají. Chodí na střední školu dopravní, letos maturuje a plánuje jít na vysokou. Jezdí na kole a závodně hraje fotbal. Splnil Stříbrný program DofE a plní zlatý program. Přál by si společenský oblek, jak na maturitní ples, tak k maturitě, žádný nemá. Podpora 8.000 Kč.
 
“ Nora“ 9 let, v dětském domově 4 rok pro zanedbání péče. Chodí do 3. třídy. Ráda skáče na trampolíně, tancuje, maluje, má ráda koně a začala hrát stolní tenis. Prosím o pinpongovou pálku. Podpora 400 Kč.

“Oliver” 12 let, v dětském domově 3 rok se svou sestřičkou, pro zanedbání péče. Chodí do 5. třídy. Rád jezdí na kole, chodí na výlety. Moc rád je v partě a jezdí s rodinkou do přírody. Moc rád by měl svůj spacák. Podpora 1.000 Kč.

„Zlatka“ 10 let, v dětském domově od léta. Chodí do 4. třídy. Moc ráda tvoří, maluje a tancuje. Má velké psychické problémy ze zážitků, které prožila. Chodí s kamarádkami na Street dance a moc si přeje oddílové taneční tričko.  Podpora 450 Kč.

“Martin” 18 let, v dětském domově od března, za týrání. Učí se na instalatéra. Plní bronzový program DofE.  Moc rád by si přál cestovní tašku. Podpora 900 Kč.

„Oliver“, 7 let, žije jen s maminkou. Začal chodit do 1. třídy. Baví ho tancovat a lítat venku s kluky. Oliver by si moc přál psací stůl a židli, kde by mohl psát úkoly.  Podpora 3.300 Kč.

„Karolína“ 15 let,  je v dětském domově od léta. Začala chodit do 9. třídy. Ráda tancuje a sportuje. Ráda by studovala na střední škole pedagogické nebo sociální. Moc by si přála nové kalhoty. Podpora 500 Kč.

„Denis“ 15 let, žije v dětském domově se třemi sourozenci 6 rok. Přišli zanedbaní a museli se hodně učit nového. Denis je rád v partě, chodí hrát fotbal, baví ho sestavovat točit a sestavovat video. Rád jezdí na kole a rád by se naučil na kole skákat. Moc rád by chodil do kroužku BMX, kde by ho naučili všechny triky i správné jízdě. Přál by si cyklistické plné rukavice a chrániče. Podpora 550 Kč.

 „Marína“ 17 let, v dětském domově žila 4 rok, nyní se vrátila po roce strávené v rodině. Učí se na truhláře. Moc ráda tvoří a sportuje. Moc by si přála mít kolečkové brusle. Podpora 1.500 Kč.

„Květa” 13 let, v dětském domově od jara. Chodí do 7. třídy. Má mnoho špatných zážitků, ze kterých se snaží s pomocí dostat. Ráda tancuje. Moc ráda by chodila do tanečního kroužku a přeje si taneční boty. Podpora 500 Kč.

„Patrik“ 13 let, v dětském domově 3 rok. Chodí do 7. třídy. Má rád auta, motorky a vše co jezdí. Rád sportuje, hraje fotbal a florbal. Rád by se naučil lyžovat a moc by si přál jet se třídou na lyžařský kurz. Podpora 6.500 Kč.

 
„Adam“ 12 let,  je v domově 7 rok se svými sourozenci. Chodí do 6. třídy. Je to nadaný sportovec fotbalista. Rád jezdí na kole a kromě fotbalu má rád i ostatní sporty. Dobře se učí. Moc by si přál bezdrátová sluchátka. Podpora 800 Kč.

„Kevin“ 10 let, v dětském domově se sourozenci 4 rok. Chodí do 5. třídy. Moc rád maluje a vyrábí. Má rád sport, jezdí na kole a na bruslích, hraje fotbal a florbal. Přál by si mít svůj kopací míč. Podpora 500 Kč.

 “ Maruška“ 7 let, žije se dvěma sestrami v sociálně slabé rodině. Začala chodit do 1. třídy. Moc ráda maluje a vyrábí. Moc by si přála postel s roštem a matraci, spí na zemi, rodiče peníze nemají. Podpora 4.000 Kč.

“ Lenka“ 18 let, v 7 letech se dostala se sourozenci do dětského domova, v 10 letech šla do pěstounské rodiny, před 3 lety se do dětského domova vrátila. Má ráda zvířata, ráda tancuje a maluje. Je moc šťastná, že může být se svými sourozenci. Splnila Bronzový program DofE. Chodí na Střední uměleckou školu. Ráda by pokračovala i na vysokou, snaží se dobře učit. Bydlí se sestrou ve startovacím bytě a snaží se naučit starat o sebe. Moc ráda by šla do autoškoly. Podpora 12.500 Kč.

“ Juraj“ 14 let, v dětském domově 3 rok. Chodí do 8. třídy. Moc rád sportuje, miluje skákání a parkour. Má hostitelskou rodinu, s níž chodí na výlety a do hor. Moc by si přál turistické boty. Podpora 1.000 Kč.

„Tomáš“ 13 let, je velice živé dítě, které je v dětském domově 8 let. Má hodně Snů a hodně poznámek. Chodí do sedmé třídy. Miluje hudbu. Ušetřil si na mobil, ale moc by prosil pomoc s ochranným sklem a obalem. Podpora 900 Kč.

„Jana“ 13 let, žije s bratrem v pěstounské péči u své tety, která stará o postiženého syna. Byla odebraná pro tělesné a psychické týrání. Chodí do 8. třídy a výborně se učí. Je to úžasný člověk, stále usměvavá a bojovná holčina. Hraje závodně fotbal a dostala se do výběrového týmu, moc si přeje týmovou teplákovou soupravu. Podpora 1.600 Kč.

“ Julinek“ 4 roky, žije v sociálně slabé rodině. Nejradši si hraje s auty a se svým bráškou. Moc by si přál od Ježíška velké auto, ale rodiče mu tento dárek splnit nemohou. Podpora 800 Kč.

“ Emil” 9 let, žije v dětském domově 8 rok. Maminka se nezvládla o něj starat. Emil se musel naučit různým základním věcem. Chodí do 3. třídy. Rád si hraje, jezdí na kole, pomáhá v kuchyni a chodí do kuchtíka a hraje basketbal. Moc by si přál svůj basketbalový míč velikost 5.  Podpora 300 Kč.

„Jáchym“16 let, je v dětském domově 11 let se svými sestrami. Rád sportuje. Hraje závodně fotbal. Rád hraje počítačové hry. Učí se na truhláře. Plní bronzový program DofE. Moc by si přál nové sálovky. Podpora 800 Kč.

„Mariana” 16 let, v dětském domově druhý rok. Chodí do 9. třídy. Výborně se učí. Splnila bronzový program DofE. Je výtvarně nadaná. Moc ráda by se dostala na střední uměleckou – výtvarnou školu. Ráda jezdí na skatu a učí se přeskakovat překážky. Moc by si přála novou skatovou desku. Podpora 1.000 Kč.

„Lubošek” 6 let, je v dětském domově se svými sourozenci 3 roky. Chodí do školky. Má rád auta a jezdí na kole. Leze po stromech a má rád rošťárny. Moc by si přál do pokojíku koberec. Podpora 800 Kč.

„Miriam” 17 let, v dětském domově 4 rok. I přes nevyhovující rodinnou “výchovu” zůstala neuvěřitelně milá a slušná. Učí se na maskérku, kosmetičku. Moc si přeje ke studiu vybavený maskérský kufr. Podpora 3.900 Kč.

„Amálie“ 15 let,  je v domově 7 rok se svými sourozenci. Učí se na maskérku a vlásenkářku. Má ráda sport, běhá, jezdí na kole. Ráda by studovala jazyky. Splnila bronzový program DofE a plní Stříbrný program. Čeká ji imatrikulační ples a nemá žádné lodičky ke společenským šatům. Podpora 800 Kč.

„Mikuláš“ 16 let, v dětském domově rok. Chodí do 9. třídy a připravuje se na studium na gymnáziu. Plní bronzový program DofE. Rád sportuje, hraje závodně fotbal. Byl by moc rád za nové kopačky. Podpora 1.300 Kč.

Další dětské sny na: https://www.anoano.eu/
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Veselé Vánoce

Jan Selinger
1 000 Kč

Ať dárky dětem udělají radost!

Jitka Kadlecová
3 000 Kč

Děkuji za možnost přispět a udělat radost. Držím vám palce.

Veronika Janečková

Dobrý den, podporujeme slečnu Noru 9 let, která by si přála pingpongovou pálku, prosím o zakoupení i míčků.
Přejeme jí krásného Ježíška a mnoho krásných dní.
Jitka a Linda Šátkovi

Jitka Šátková
500 Kč

Drzim palce

V.
2 000 Kč

Držíme palce, ať se podaří splnit co nejvíce přání. 👍

Jan Kunesch

Pokud možno, mějte krásné Vánoce.

Radim Fryč
2 000 Kč

Vesele vanoce!

J0ska

Kéž Vám Pán Bůh všem žehná.

Šárka Malíková
1 000 Kč

Děkuji za Vaši činnost, a ať se podaří udělat radost co nejvíce dětem.

Viktor Derka