SIPORA, z. ú.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

PODPOŘTE 300 HODIN POMOCI RODINÁM SE ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÝM DÍTĚTEM

Chcete efektivně podpořit lidi se zdravotním znevýhodněním na Jesenicku? Podpořte náš nový projekt 300 hodin pomoci rodinám se zdravotně znevýhodněným dítětem.

vybíráme od 18.10.2021

PODPOŘTE 300 HODIN POMOCI RODINÁM SE ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÝM DÍTĚTEM

Chcete efektivně podpořit lidi se zdravotním znevýhodněním na Jesenicku? Podpořte náš nový projekt 300 hodin pomoci rodinám se zdravotně znevýhodněným dítětem.
82 750 Kč
vybráno 110 % z 75 000 Kč

přispělo

80 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Co si pod tímto projektem představit? Pomoc hlídáním je určená určena dětem se zdravotním znevýhodněním. Neformální pečující (sami se dlouhodobě starají osoby se zdravotním postižením) si v době hlídání mohou odpočinout, vyřídit potřebné věci (dojít si například na úřad, k lékaři, …) nebo se věnovat rodinným a partnerským vztahům. Pro většinu lidí běžné záležitosti, ale pro osamocené neformální pečující? Čas, který je drahocenný a často absolutně nedostačující. A to chceme změnit!

Celý projekt poběží 6 měsíců a bude mít svého koordinátora a 5 asistentů. Každý asistent bude mít na starosti jednu rodinu. Jedná se o 6 měsíců, kdy pomůžeme pěti pečujícím na Jesenicku nabrat nový dech.

Jedna hodina hlídání stojí 250 korun. Od této částky máme odstupňované i naše částky. Pokud přispějete 250 korun - zafinancujete jednu hodinu pomoci asistenta, 500 korun - zafinancujete dvě hodiny pomoci asistenta, 750 korun - zafinancujete tři hodiny pomoci asistenta, 1000 korun - zafinancujete čtyři hodiny pomoci asistenta. Samozřejmě můžete darovat i více a zaplatit tak více hodin pomoci!

Pomůžete dohromady pěti rodinám!

Jeden z reálných příběhů našich klientů: Paní Věra je samoživitelka, stará se o syna Patrika, který má těžké zdravotní znevýhodnění (mentální znevýhodnění s autistickými rysy a nervo-svalovou hypotonií). Patrikovi je 24 let a paní Věra je na péči prakticky sama.

Za celým projektem stojí SIPORA, která na Jesenicku aktivně spolupracuje s pečujícími rodinami, připravuje vznik terénní služby a věnuje se edukativním workshopům.  

Posláním SIPORY je podpořit lidi s poruchou autistického spektra, lidi se zkušeností s duševním onemocněním nebo s mentálním znevýhodněním, aby mohli žít plnohodnotným a nezávislým způsobem života.

Nedávno jsme byli hosty Dobrého rána.

Zajímají Vás další informace o projektu? Napište přímo řediteli SIPORY Jakubu Barčíkovi na mail: jakub@sipora.cz

Děkujeme za osamocené pečující na Jesenicku!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím palce

Ludmila Damborska
500 Kč

Děkujeme Vám! Vážíme si toho.

SIPORA, z. ú.

Peníze budou, my nebudeme . A proto je nejcennější náš čas, který darujeme druhým.
Přeji hodně sil pro Vaši dobrosrdečnou činnost! :-) E.

Eliška Hrozová
1 000 Kč

Paní Eliško, moc Vám děkujeme a moc si vážíme Vašeho času i daru!

SIPORA, z. ú.

Děkujeme za takové projekty! Nechť přináší radost...

Veronika Ježová
1 000 Kč

Veroniko, děkujeme moc! Bez lidí, jako jste Vy by to nešlo!

SIPORA, z. ú.

Každá pomoc se počítá. 🙂

Jan

Přesně tak si to myslíme taky! Děkujeme moc!

SIPORA, z. ú.

Dárce

Držím palce!

Tereza Petrášová
5 000 Kč

Děkujeme, že jste s námi!

SIPORA, z. ú.

At se dari.

Dárce

Drazí lidičky,mějme se rádi nejen slovy,ale i skutkem. Ve světe je tolik trápení a my můžeme ulehčit těm,kteří tu káru táhnou sami. Sama jsem to zažila a jsem vděčna za Siporu která nekouká na svoje pohodlí....Bůh Vám všem žehnej! D

Daniela Kábrtová
250 Kč

❤️

Daya Scott
500 Kč