NESEHNUTÍ Brno


Děti, mládež, rodina Osvěta a poskytování informací

Podpořte dotisk unikátní publikace Školka pro mě

Školka pro mě: jak si užít školku zábavně a citlivě z dílny NESEHNUTÍ je jedinečný materiál věnovaný předškolnímu vzdělávání. Zaměřuje se na témata jako je práce s emocemi, vlastní tělo a prevence násilí, vlastní identita dětí a mimo jiné také na téma transgender dětí v předškolním věku či téma pestrých rodin. Je plný praktických nápadů a aktivit, které mohou pomoci budovat a posilovat schopnost dětí pracovat s emocemi, chránit jejich osobní soukromí a bezpečí ve vztazích s ostatními dětmi i dospělými.

Detail jednotlivých darů naleznete v popisu dárcovské kampaně

45 866 Kč
vybráno 46 % z 99 999 Kč

přispělo

66 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

V roce 2018 jsme díky podpoře Úřadu vlády České republiky mohli*y vytvořit a vytisknout první díl dnes již dvoudílného šanonu Školka pro mě: jak si užít školku zábavně a citlivě. To, že je po podobném zdroji obrovská poptávka, se ukázalo okamžitě. Šanony nám mizely pod rukama a rozebraly se prakticky ihned. Podpořili*y jsme bezplatným výtiskem tohoto materiálu více než 50 mateřských škol a dalších zařízení předškolní péče po celé republice. 

Materiál je výsledkem naší více než roční práce. Předcházely mu stáže v zahraničí a konzultace s řadou zahraničních organizací, přenášení dobré praxe do českého prostředí i praktické zkoušení samotných aktivit s dětmi.

Témata vnímáme jako velmi podstatná nejen pro vývoj dětí samotných, ale také pro vývoj společnosti jako celku. Práci s emocemi, přístupem k vlastnímu tělu nebo identitou pokládáme za zcela zásadní a rádi*y bychom dopřáli vlastní šanon i dalším zařízením v ČR. 

Proto sháníme finanční prostředky na dotisk šanonu.

Chcete, aby se české děti v MŠ více dozvídaly o tom, jak přistupovat k emocím, vlastnímu tělu nebo to, jak pracovat s identitou například i u transgender osob? Chcete, aby se zabývaly citlivým způsobem prevencí násilí a učili se respektu k pestrosti? Podpořte nás při dotisku publikace. Jak publikace vypadá si můžete prohlédnout zde.

S ohledem na náročnost výroby šanonu budeme na přípravu potřebovat několik měsíců. Šanony i ostatní dárky rozešleme do konce března 2022.

??? Kč 

Přispěju libovolnou (i symbolickou) částku na dobrou věc a budu z toho mít dobrý pocit.

Vyberte si libovolnou možnost, nebo klikněte na možnost "Jiná částka" a zvolte si jak vysokým darem chcete přispět.

222,- Kč 

Podpořím vás, ale aspoň něco malého za to. Ve školce i mimo ni si můžu zahrát pexeso na téma volby povolání. Podpořím tak všechny, kteří si chtějí vybrat své povolání podle talentu a vlastních preferencí, a ne podle stereotypů.

Nezapomeňte nám vyplnit adresu pro zaslání dárku. Pokud si u nás budete chtít dárek vyzvednout osobně, stačí uvést NESEHNUTÍ. :)

555,- Kč 

Chci vás podpořit, ale rád*a bych za to pexeso o volbě povolání a vaši tematickou publikaci!
Nezapomeňte nám vyplnit adresu pro zaslání dárku. Pokud si u nás budete chtít dárek vyzvednout osobně, stačí uvést NESEHNUTÍ. :)

777,- Kč 

Dostanu jeden výtisk pro sebe nebo vám doporučím zařízení, kterému chci jeden výtisk zaslat.

Nezapomeňte nám vyplnit svou adresu, případně adresu doporučené školky. Pokud si u nás budete chtít dárek vyzvednout osobně, stačí uvést NESEHNUTÍ. :)

1 555,- Kč 

Školku pro mě chci pro sebe i pro školku! Jednu sadu materiálů si vezmu já, s druhou vám věřím, že ji zašlete tam, kde je potřeba, anebo vám nějaké zařízení doporučím.

Nezapomeňte nám vyplnit svou adresu, případně adresu doporučené školky. Pokud si u nás budete chtít dárek vyzvednout osobně, stačí uvést NESEHNUTÍ. :)

2 222,- Kč

Školka pro mě a ještě něco navíc! Těším se na balíček, který bude obsahovat jak Školku pro mě, tak materiály tematické NESEHNUTÍ a nějakou tu drobnost pro radost.

Nezapomeňte nám vyplnit svou adresu, případně adresu doporučené školky. Pokud si u nás budete chtít dárek vyzvednout osobně, stačí uvést NESEHNUTÍ. :)

5 555,- Kč

Metodický materiál Školka pro mě mi nestačí! Chci se více dozvědět, jak s ním pracovat a chci to vědět od vás!

Individuálně se domluvíme se na online školení a rozbereme všechno, co je potřeba k práci se Školkou pro mě vědět.

11 111,- Kč

Metodický materiál Školka pro mě mi nestačí! Chci se více dozvědět jak s ním pracovat a chci to vědět od vás!

Individuálně se domluvíme se na osobním setkání a proškolíme Vás na vše, co je potřeba k práci se Školkou pro mě vědět.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děláte důležitou práci, díky za to!

Dárce

Takové publikace prosím do všech školek a nejen tam.

Martina Krošová
777 Kč

Skvělá iniciativa! Ať se podaří vše vybrat :)

Michaela Jeřábková
777 Kč

Prolistovala jsem zatím relativně v rychlosti a publikace mi dala odvahu a jistotu v komunikaci s vlastními dětmi. Opravdu díky.

Tereza Pálková
777 Kč

Skvělý projekt! Kde jinde začít, než v MŠ! Těším se, až vyrostou kluci, kteří se nebudou bát vnímat a mluvit o tom, co cítí :-)

Eva Jablonská

Díky, že jedete!

Barka
777 Kč

Víc takových materiálů a hlavně víc otevřené společenské diskuze o tématech, která v materiálech jsou. Díky Nesehnutí <3

Lucie Cechovska
400 Kč

Podpora Nesehnutí - Školka pro mě

Miloš Hlávka

Děkuju, že se tomuto věnujete! :)
Pošlu šanon někam, kde to bude mít smysl! :)

Michaela Řepová
777 Kč