Wikimedia Česká republika


Vzdělávání a výzkum Senioři

Naučme seniory psát Wikipedii

Letos jsme učili psát Wikipedii téměř 100 seniorů, kteří díky tomu získali nový koníček, přátele a mohou předávat svou životní moudrost dalším generacím. Chceme, aby příští rok své místo v digitálním světě díky Wikipedii našlo 150 seniorů. Aby se nám to podařilo, potřebujeme 30 pravidelných dárců. Jdete do toho s námi?

vybíráme od 1.12.2021
51 572 Kč
vybráno 172 % z 30 000 Kč

přispělo

43 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Senioři na Wikipedii patří

Víme to, protože našimi bezplatnými kurzy už jich prošlo více než 500. Ti nejnadšenější z nich napsali stovky článků o historii, architektuře, přírodě nebo čemkoliv jiném, co je zajímá. Někteří označují Wikipedii za svou „závislost“. Ale takovou, díky které mají pocit sounáležitosti, potřebnosti, koníček a radost z odkazu, který za sebou zanechávají.

Pojďte do toho s námi

Souhlasíte, že životem nabyté zkušenosti a znalosti seniorů by neměly přijít nazmar? Že musíme hledat cesty, jak seniory propojit s mladou generací a zabránit jejich izolaci? Přispějte nám a pomozte nám naučit psát Wikipedii každého českého seniora, který o to stojí. Prostě protože to má smysl.
File:Wikiměsto Týn nad Vltavou participants (8916), autor: Gampe, CC BY-SA 3.0
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Je to tam! Včera se díky štědré dárkyni skokově a nečekaně podařilo splnit cílovou částku. Mockrát děkujeme všem, kteří nás podpořili a dají nám šanci tento rok učit psát Wikipedii o 50 seniorů více než minulý rok. Jsme nadšení z toho, že se našlo tolik lidí, kterým záleží na svobodě a dostupnosti informací a vzdělávání seniorů. Přispívat a sdílet můžete dál, čím víc prostředků, tím víc toho letos společně dokážeme.


Vít Švajcr, Dobré světlo.com, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Na náš společný úspěch si můžeme přiťuknout 13. 1. 2022 v pražském Skautském institutu na vernisáži nejlepších fotografií z Czech Wiki Photo 2020 a 2021. Moc rádi se tam s vámi potkáme.

Máme důvod k oslavě! Překonali jsme hranici 60 % cílové částky. Moc vám všem děkujeme za podporu. Zbývá 17 dní do konce kampaně. Držte nám palce nebo výzvu rovnou sdílejte s přáteli, pokud nám chcete nadělit novoroční dárek. Krásný nový rok plný dobrých výzev, radosti, úspěšného hledání rovnováhy a vnitřního klidu vám přeje výkonná ředitelka WMČR Klára Joklová.

Autor: Emajeblahova, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Založení projektu

Ať má možnost více lidí zažívat s W. to příjemné a užitečné,, co jsem už zažil a zažívám já. A díky za Vaši práci.

ZSsen

Pro radost a uplatnění zkušeností a znalostí píšících a rozšíření poznání čtenářů. Na zdar Wikipedii.

Petr Dvořáček
500 Kč

Děkujeme pěkně a Wiki zdar! :)

Wikimedia Česká republika

Alespoň pětibába na dobrou věc. :-) Ať slouží!

Martin
500 Kč

Martine, moc díky, každá koruna pro nás znamená hodně! :)

Wikimedia Česká republika

Mému otci bude za rok a půl devadesát. Leze po stromech a minimálně dvakrát týdně bruslí. V létě inline, v zimě klasika. Mně je 61, hádají mi maximálně 50 a vím, že "senior" je pouze slovo. Hezké vánoce přeji, JP.

Jarmila Pokorná
300 Kč

Děkujeme, Jarmilo, a přejeme Vám i celé Vaší rodině krásný a neméně aktivní příští rok.

Wikimedia Česká republika

Fandím vám.

Klara Smolikova

Děkujeme, Kláro, moc si toho vážíme! :)

Wikimedia Česká republika

Ostatně soudím, že červené odkazy musí být zničeny!

Jarda Jágro