POHODA - společnost pro normální život lidí s postižením, z.ú.


Lidé s postižením Osvěta a poskytování informací

Kavárna Bílá vrána slaví 10 let!

Už 10 let kavárna Vám přináší dobroty na stůl v kavárně, u vás doma i na spoustu rautových stolů při různých akcích. Bílá vrána zaujímá významné místo v pražské gastronomii sociálních podniků a nejen to.

Čím potěšíte Bílou vránu vy?

a) Kávou a dezertem pro dva 300 Kč b) Slavnostním obědem pro dva se sklenkou vína 600 Kč c) Třemi hodinami podpory práce kavárnické dvojice 900 Kč d) Jinak
vybráno 109 % z 10 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Bílá vrána podporuje, spojuje a pomáhá růst


Bílá vrána je kavárna s přesahem do společnosti. Jakým? 
1) sociálním přínosem, protože zaměstnává lidi s mentálním i kombinovaným postižením. Tím jim umožňuje stálé zaměstnání za odpovídající mzdu, rozvíjí jejich pracovní dovednosti a tím snižuje jejich závislost na sociálním systému. 
2) osvětou tématu integrace znevýhodněných občanů. I mentálně postižení lidé mají právo na normální život a k tomu jim pomáhá společnosti Pohoda svými službami – asistence, chráněné bydlení i denní stacionář.
3) spojováním dalších podniků Ve Smečkách. Bílá vrána byla hlavním tahounem festivalu Zažít Smečky jinak, kde představila nehostinnou ulici v lepším světle a odstartovala spolupráci sousedů na dalších akcích. 
4) příjemným místem pro setkávání a diskuzí zajímavých témat na Momentální scéně (přednášky, výstavy, koncerty) 

Přidejte se k nám a buďte v tom s námi. :) 


V kavárně vás vždy s úsměvem a ochotou obslouží jeden z našich devíti kavárníků s postižením. K realizaci své práce potřebují podporu kolegy bez postižení. Jedna hodina práce této dvojice stojí 300 Kč. Tento příspěvek se v dlouhodobém dopadu zhodnotí několikanásobně – u zaměstnance, v kavárně i ve Vašem dobrém pocitu z podpory smysluplné činnosti. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu