Pet Heroes z.s.


Zvířata

Nový život pro Viki

Viki k nám přišla s obrovskou boulí na břiše. Bolela ji na dotek a moc trpěla. Při operaci se navíc zjistilo, že měla naprosto deformované orgány. 😔 Viki si toho hodně vytrpěla, ale společně jí můžeme zajistit nový život. Prosím, podpořte i vy její nový začátek zasláním příspěvku na léčbu. 🙏

vybíráme od 4.10.2021
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Lidská nezodpovědnost občas nezná mezí. Před pár měsíci nás prosili o pomoc lidé, jejichž kočka porodila koťata. Nechávali ji nekastrovanou volně běhat venku, byla jen otázka času, než se tohle stane. Bývala by stačila prostá věc – kastrace – a všem problémům by se dalo předejít. Prostě klasický případ jako z učebnice. Koťátkům jsme tehdy pomohli, jejich kočičku i kocoura vykastrovali a pokusili se jim vysvětlit, že takhle to vypadat nemá. Doufali jsme, že od teď už budou majitelé zodpovědnější. Bohužel jsme se mýlili.

V neděli jsme od těch samých lidí přijali do péče maminku koťátek. Kočičce se na břiše udělala ohromná boule. Bolela ji na dotyk a neskutečně trpěla. 😢
A tak se kruh uzavírá a Viki se dostává k nám. Ještě ten den podstoupila náročnou operaci, která trvala několik hodin. Trnuli jsme hrůzou, když nás pak pan doktor o průběhu operace informoval – kočička měla naprosto zdeformované orgány.

Viki zatím zůstává na veterině a čeká se, jak jí půjde zotavování.
Dobrá zpráva je, že papá. Pokud by vše šlo dobře, bude propuštěna do dočasné péče, kde ji čeká velmi přísný klidový režim. Její stav je stále velmi vážný, ale bojujeme.
Podobných případů, jako je tento, existuje nespočet. Neustále se snažíme vysvětlovat, vzdělávat a informovat, jenže názory „to je prostě příroda“ se občas mění vážně těžko. Cítíme frustraci a neskutečně nás mrzí všechno, čím si musela nebohá Viky projít. Právě kočičky jako ona jsou ale důvodem, proč to všechno děláme – dnes a denně pracujeme na tom, abychom pro ně vybudovali lepší svět. Svět, ve kterém už nebudou muset trpět pro lidskou nezodpovědnost.

Viktorka nikdy neudělala nic špatně, ničím se neprovinila a nezasloužila si nic z toho utrpení, kterým si prošla. Společně jí ale můžeme zajistit život plný radosti a lásky. ❤ Prvním krůček k tomu životu je uzdravení. Prosím, pomozte jí ho udělat a zašlete jí příspěvek na zaplacení operace. 🙏


Příspěvky nad rámec výdajů za konkrétní zvířátko budou použity na zajištění pomoci zvířatům v nouzi v souladu s vyhlášenou sbírkou.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Bojuj

Ivory
200 Kč

Ty zvířátka si tu péči zaslouží a mate můj obdiv...Tohle bych nezvládla.

Zina Stejskalova

Snad se Viki bude již dařit dobře a najde šťastnou rodinu.

Martin Kořínek
200 Kč

Myslim na tebe, Viki 🙏

Denisa Kadlecová

Hodně štěstí. Taky jsme to s naším kocourem prošli

Josef
500 Kč

All the best for Viki ❤️

Carolina Lopes

pro kočičku viki🤍

Alexandra Urbanová
100 Kč