Christian Refugee Service, z.s.


Humanitární pomoc Sociálně znevýhodněné skupiny

Projekt Naděje pro národy - pomoc lidem na cestě

Projekt Naděje pro národy již více než šest let pomáhá na tzv. balkánské stezce i u nás v Česku lidem, kteří v Evropě hledají nový život. I Vy se můžete stát součástí naší misijně-humanitární práce prostřednictvím malého i většího daru! Pomůžete tak např. k zabezpečení jídla, bydlení, léčiv, oblečení, hygienických pomůcek, ale také k rozšíření Božího slova! Pojďte pomáhat s námi!

vybíráme od 1.10.2021

Projekt Naděje pro národy

Misijně-humanitární pomoc lidem na cestě na tzv. Balkánské stezce.
82 450 Kč

přispělo

28 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V září 2020 jsme na ulicích Athén potkali mladičkou rodinu s novorozenětem. Malý A. měl tehdy jen pár dní a k tomu pořádný zánět dutin z života na ulici! Čtyřletá Z. na jiném konci téhož náměstí zase bezmocně koukala na svou třináctiletou sestru A., která se stala hlavou rodiny, kde otec nebyl pro zdravotní problémy schopen rodinu živit a matka nebyla ani schopna chůze pro pokročilé stádium těhotenství a totální vyčerpání. Právě pro tyto příběhy víme, že je naše pomoc potřeba a má smysl!

Od roku 2015 jsme realizovali již desítky misijně-humanitárních výjezdů po tzv. Balkánské stezce (Bosně a Hercegovině, Řecku, Srbsku, Bulharsku), předali přes tři tisíce překladů evangelia, rozdali několik tun praktické pomoci a strávili stovky hodin pomocí těm, kteří se z různých důvodů vydali na cestu za novým životem a naši oporu potřebují! Plníme tak nejen úkol hostitele (Leviticus 19:34), ale také velké poslání (Matouš 28:19-20), které nám bylo uloženo. Trávíme s lidmi čas a snažíme se jim ukázat, že nám nejsou lhostejní!



I vy se můžete stát pomocníky lidem na cestě a zajistit jim tak prostřednictvím finančního daru základní potraviny, léčiva, hygienické potřeby, oblečení nebo třeba bydlení, školní pomůcky a další potřebné věci. I Vy totiž můžete být těmi, kteří zajistí důstojnější, bezpečnější a příjemnější život těm, kterým společnost mnohdy odebírá lidskost!


Každá koruna může pro někoho znamenat velký rozdíl! Darujte s námi lepší život! Podpořte Naději pro národy!

Děkujeme, že jste v tom s námi!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Drazí přátelé!
Právě máme tým v Athénách! Na místě je obrovská potřeba pomoci, zejména té potravinové a hygienické. Opravdu každý dar může velmi pomoci!!!

Rijeka podruhé!
Opět jsme sloužili v Transit Point, tentokrát s mladými dobrovolníky z Mládeže pro Krista!

Byli jsme v Athénách!

Výjezd Rijeka!
Humanitární pomoc a Boží Slovo na cestě!

Vyhlašujeme sbírku věcí pro miminka a spodního prádla (nejen) pro ženy, které budeme zasílat do Řecka, prostřednictvím spolupracující organizace. Více informací naleznete na našem webu! Současně lze tento projekt podpořit také finančně, například darem prostřednictvím Darujme!

Pomoc je na místě!

ROK VÁLKY NA UKRAJINĚ!
A s ním rok pomoci a navazování nových přátelství! Nezapomínejme, že i nyní je potřeba pomoci, a to nejen materiálně!

Výjezd Bosna - únor 2023!!!
Tým je bezpečně zpět!

Vánoční party pro uprchlíky z okolí Havířova v CB Horní Suchá! Děkujeme za skvělou spolupráci a pomoc všem dobrovolníkům!

Teplo a světlo dorazilo na Ukrajinu! Tedy výsledek naší sbírky se v několika dodávkách dostal k vnitřně přesídleným uprchlíkům do Mukačeva a na jiná místa! Děkujeme za Vaši podporu!

Milí přátelé. Tým z CB Horní Suchá v sobotu 15. 10. 2022 opět vyjíždí na Ukrajinu s potřebnou materiální pomocí a také duchovním povzbuzením. Tentokrát jsou kromě základních potravin nejžádanější
teplé ponožky, které budou v nadcházejícím zimním období velmi potřebné.             Proto vyhlašujeme sbírku teplých ponožek (spíše pro dospělé, pokud možno nové) a to do čtvrtka 13.10.2022, následně se již budou věci balit do aut.
Ponožky můžete přinášet do sboru ČCE v Českém Těšíně Na Rozvoji (adresa Český Těšín, Náměstí Dr. M. Luthera 1). Věci můžete předat na faře (zvonek Pilchovi).

Děkujeme, že pomáháte s námi! Můžete také přispět finančně, a my potřebné věci nakoupíme 🙂


Jedeme do Bosny!
Budeme rádi, když se k našemu výjezdu připojíte!

Humanitární pomoc pro vnitřně přesídlené uprchlíky v Mukačevu, spolupráce s CB Horní Suchá! Blíže na našem webu: https://c-r-s.cz/2022/08/04/humanitarni-pomoc-pro-vnitrne-presidlene-uprchliky-na-ukrajine/

Pokračujeme v pomoci ukrajinským rodinám v Havířově, Českém Těšíně i jinde. Zejména s vybavením domovů. Chybí zejména postele, lednice a pračky, úložné prostory apod. Blíže o pomoci na našem webu: https://c-r-s.cz/2022/08/04/co-se-deje-v-crs-pomoc-ukrajinskym-rodinam/

Stále pomáháme na Ukrajině! - sbírka pro Mukačevo!
Tentokrát především hygienické balíčky a spacáky!

Pomoc Ukrajincům u nás - vybavení dalších bytů!

Výjezd do Bosny! - Děkujeme za Vaši podporu!!!
Přečtěte si krátkou zprávu o tom, co se na místě dělo!

Děkujeme za Vaši podporu v rámci výjezdu do Řecka! Krátký report naleznete zde!

Pomáháme Ukrajincům!
- s bydlením, školou, sociálními dávkami, materiálními potřebami....
Detaily na našem webu, třeba zde nebo zde

Jedeme do Athén! Na místě chceme pomáhat také těm, na které se pozapomíná v souvislosti s novými příchozími!
Na místě bude mnoho potřebných, prosíme o Vaši podporu!

Výjezd na pomoc vnitřně přesídleným osobám do Mukačeva!!!

Drazí přátelé, dnes vyjela již třetí dodávka plná pomoci! Děkujeme za Vaši podporu! #proukrajinu


https://c-r-s.cz/2022/03/07/pomahame-ukrajincum/

#proukrajinu
Drazí přátelé, včera jsme zabalili další dodávku na pomoc. Míří na maďarsko-ukrajinské hranice, kde si vyžádali naší pomoc. V pondělí vyjede na cestu další!

Drazí přátelé! Vyhlašujeme velmi aktuální sbírku pro Ukrajinu!
Počátkem příštího týdne vyjede náš bratr a spolupracovník na pomoc lidem na Ukrajinu a my ho v této misi chceme podpořit. Bratr je původem z Ukrajiny. Je v kontaktu s místní ukrajinskou církví, která pomáhá uprchlíkům, kteří se přesouvají z nejvíce ohrožených oblastí (vnitřně vysídlené osoby). Po dohodě s místním pastorem se pokusí dovést co největší množství potřebných věcí - karimatek a spacáků pro nouzové nocování osob. Lidé zde také trpí zoufalým nedostatkem potravin. 
Prosíme Vás tedy o Vaši podporu, v podobě sbírky spacáků a karimatek (nové nebo použité, ale čisté a v dobrém stavu), které můžete zítra, tedy během neděle 27. 2. 2022 a případně ještě v pondělí 28.2.2022 v dopoledních hodinách (pouze v tyto dny), přivážet do sboru ČCE v Českém Těšíně Na Rozvoji (adresa Český Těšín, Náměstí Dr. M. Luthera 1). Věci můžete předat před zahájením nebo po ukončení bohoslužeb v kanceláři sboru. V jinou dobu prosím věci předávejte na místní faře (zvonek Pilchovi).
Náš bratr chce na místě pomáhat také s transportem lidí k západní hranici Ukrajiny a nákupem potřebných potravin. Tuto konkrétní pomoc přímo na místě můžete podpořit také finančně na účet Projektu Naděje pro národy 2601742826/2010. Tyto prostředky budou použity na dokoupení chybějících věcí do sbírky, financování cesty (palivo) a hlavně na nakupování základních potravin. O průběhu této mise  a možnostech další pomoci vás budeme informovat.
Děkujeme že pomáháte s námi!

Výjezd Bulharsko!
Ještě před Vánoci se podařil krásný výjezd do Bulharska s vánočními balíčky!

Naděje pro národy v lednu začala rok na výjezdech! http://c-r-s.cz/2022/01/11/vyjezdy-leden-2022-vanocenaceste/Dělali jsme radost i pomáhali v těžkých chvílích!

Aktuálně máme pětičlenný tým v Bosně a Hercegovině, kde pracují s lidmi na cestě! Přivezli zde evangelia a na místě pak kupují potřebné věci - zejména potraviny, léčiva, deky, oblečení a boty. Děkujeme, že jste v tom s námi! Jako vždy chceme s lidmi především trávit čas, společně se sdílet, modlit se za ty, kteří naší modlitbu chtějí a potřebují...



V pondělí odešel první balík dětské výživy, vitamínu a základních léčiv. V Athénách tyto věci společně s věcmi pro děti (kočárky, oblečením, botkami apod.) pomohou lidem, kteří žijí v nouzi na ulici.

Založení projektu

Thank you for everything you do 🙏🏼 God bless!

Diana