Berounská zeleň z. s.


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

Komunitní park Na Paloučku

Komunitní park Na Paloučku vzniká péčí spolku Berounská zeleň a místních obyvatel. Cílem je vytvořit místo pro odpočinek, setkávání, vzdělávání a aktivní trávení volného času, ale i pro přírodu uprostřed města. Výsadbu stromů a keřů doplní lavičky, prvky pro děti, zavlažování dešťovou vodou, cestičky, vyvýšené zeleninové záhony, komunitní kompost, nebo ohniště. Půjde o první berounský park vytvořený a spravovaný místní komunitou. Je to naše představa, jaké by parky měly být - plné života, radosti a společného objevování.

vybíráme od 12.10.2021
102 000 Kč
vybráno 103 % z 99 000 Kč

přispělo

56 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Milí přátelé,
je to rok, co jsme se jako spolek Berounská zeleň začali snažit o vytvoření komunitního parku Na Paloučku u místního židovského hřbitova. Na zelených prolukách, které máme v péči s laskavým svolením Židovské obce v Praze, vysázíme více než čtyřicet parkových a ovocných stromů, okrasné a jedlé keře, vytvoříme trvalkové, ale i komunitní zeleninové a bylinkové záhony, hmatovou stezku, hobitín a vrbové tunely pro děti, umístíme lavičky a další mobiliář, opravíme studnu a pořídíme čerpadlo a hadice, abychom v dalších letech měli čím zalévat, vybudujeme suchá jezírka na zasakování dešťové vody a mlatové cestičky. Není toho málo, ale už nyní se nám podařilo opatřit finance na výsadbu všech stromů a keřů a také založit čtyři velké trvalkové záhony. Hotové je také komunitní ohniště a komunitní kompost. Kromě toho jsme získali grant na komunitní aktivity, takže se letos i příští rok můžete těšit na workshopy a přednášky, které jsou pro veřejnost zdarma.

Se vším ostatním nám můžete pomoci vy. Podpořte nás finančně, nebo tím, že o naší výzvě řeknete ostatním. Čím víc se nám toho podaří vybrat, tím víc toho v letošním a příštím roce budeme moci Na Paloučku vytvořit. Díky programu Dokážeme víc České spořitelny nám navíc prvních vybraných dvacet tisíc zdvojnásobí. Díky za vaši podporu!

workshop kosení Na Paloučku

výsadba trvalkových záhonů Na Paloučku
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

dík ahoj

Michal Medvecký

Ať se dobré dílo zdaří! :)

Jordan Tomeš
500 Kč

Těšíme se :-)

Dárce

Fandím Vám 🙂

Daniel Roztocil
1 000 Kč

Tyto peníze jsou dar od paní z Prahy, která si chtěla prohlédnout židovský hřbitov a byla nadšená z aktivit Berounské zeleně.

Iva Zápotocká
500 Kč

Vasku, fandim vasemu projektu, diky za tip na vylet a tesim se na navstevu Tresnovky;)
At se dari kamarade 😊👍🏼🌳

Dospel Vladimir
1 000 Kč

Děkujeme za to děláte. Ať se vám daří a celý projekt dopadne podle vašich představ. Zdraví Vás celý team z Berounské restaurace Blackdog.

Blackdog Beroun
5 000 Kč

Ať se daří a ať to kvete:)

Petr Tomaides

Ať se vám váš obdivuhodný záměr podaří plné uskutečnit přeji Smejkalovi z Rynarce

Zdeněk Smejkal
5 000 Kč

Zdravíme, jsme rádi, že jsme mohli přispět.

Richard Sidor