Cesta domů, z.ú.


Hospicová a paliativní péče Zdraví

Podpořte Cestu domů s Herbářem

Cesta domů se snaží, aby lidé, kteří si to přejí, mohli zemřít doma, tam, kde to mají rádi a kde se necítí sami. Podporuje jejich rodiny, aby péči zvládly. Pokouší se také prosazovat v české společnosti změny v přístupu k umírání, které vedou k lepší informovanosti, zmírnění tabu a k posílení vědomí, že strávený čas s nemocnými a umírajícími mnohdy připomíná nečekaně objevený poklad. Šíříme myšlenku důstojného konce života. Svým darem pomůžete rozvíjet péči o lidi na konci života a jejich blízké. Děkujeme.

340 850 Kč

přispělo

412 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Cesta domů se už 20 let snaží měnit způsob, jakým se v Česku umírá. 

Zajišťujeme, aby děti a dospělí umírající v domácím prostředí měli dostupnou zdravotní péči a další potřebné služby. Každému, kdo se na nás obrátí, poskytneme informace potřebné k péči o nevyléčitelně nemocného. Na území hl. m. Prahy provozujeme už 20 let domácí hospic. Našim pacientům poskytujeme zdravotní služby 24 hodin denně 7 dní v týdnu a jejich blízkým podporu v každodenní péči. 

Zkušení a empatičtí lékaři, lékařky a sestry tvoří naši „nemocnici na kolečkách“: domácí hospic. Zajištují v domácnosti veškerou zdravotnickou péči, aby nemocný dospělý nebo dítě mohli dožít doma. Jsou na telefonu 24 hodin denně, vždy připraveni poradit nebo vyrazit za pacientem.

K péči o člověka na konci života nepatří jen zdravotníci, ale také psychosociální pracovníci a psychologové, kteří umírajícím i jejich blízkým pomáhají těžkou situaci zvládnout. Jezdí do rodin a provázejí nemocné, jejich blízké a pozůstalé. Pracují i s rodiči, kteří se dozvědí nepříznivou prognózu ještě nenarozeného nebo právě narozeného dítěte.   

Pečovat o blízkého upoutaného na lůžko bývá vyčerpávající, proto máme 
odlehčovací asistentky a asistenty, kteří v rodinách pomáhají s běžnými denními činnostmi. A také vyškolené dobrovolnice a dobrovolníky, ochotné vystřídat rodinu v péči třeba na celou noc.

Cesta domů je také dům v Michli, který jsme mohli pořídit díky štědrosti dárců k 18. narozeninám. Součástí jsou i pobytové odlehčovací služby, kde lidé odkázaní na péči blízkých mohou strávit několik dnů až týdnů. Funguje tu také ambulantní část s poradnou, kam může přijít nebo o radu zavolat kdokoli z celé České republiky s tím, že má nevyléčitelně nemocného příbuzného. Cesta domů poradí a nabídne možnosti, případně nasměruje na další pracoviště. Více informací o všech našich službách najdete na stránkách www.cestadomu.cz.

Cesta domů ale není jen domácí hospic, je to také organizace, která se snaží téma závěru života a péče o umírající vracet do veřejného prostoru – vydává knihy a letáky, vzdělává odborníky i veřejnost.
Provozuje také unikátní informační a poradenský portál Umíráni.cz pro nemocné, pečující a pozůstalé. Jeho smyslem je sdílet zkušenosti zdravotníků, sociálních pracovníků, psychoterapeutů a duchovních s dalšími lidmi v celé republice, kteří se dostali do nelehké životní situace – jsou vážně nemocní, pečují o umírajícího nebo jim zemřel někdo blízký. Je to jediný portál tohoto druhu v ČR a statistika návštěvnosti dokazuje jeho potřebnost. Denně na něm hledá informace více než 1000 lidí z celé republiky.

Mnoho lidí se domnívá, že hospic a paliativní/hospicová péče jsou hlavně o smrti, ale paliativní péče je hlavně o životě. O životě, který člověku ještě zbývá. Snaží se, aby život byl životem až do konce. Cesta domů věří, že každý má právo žít až do konce podle vlastních představ. K tomu se snaží vytvářet podmínky co největšímu počtu lidí. Bez podpory vás, dárců, by to nebylo možné. Pokud se chcete podílet na změně způsobu, jakým se v Česku umírá, podpořte Cestu domů v její činnosti. Každý dar se počítá. Děkujeme!


Díky podpoře dárců tu může Cesta domů být taková, jaká je dnes: svobodná a nezávislá. A poskytovat kvalitní paliativní péči všem lidem bez rozdílu a podle jejich potřeb.
Děkujeme za vaši podporu!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děláte to hezky 🙏

Michaela Šafářová
500 Kč

Děkujeme za Vaši práci!

Berenika

Ať se daří

Dárce

Děláte moc záslužnou práci, proto vám fandím. Fanda S.

František Szczyrba
500 Kč

Svět není zas tak zkažený. Děkuji za takové projekty, lidi…..

Roman Hlubuček

Velmi si vážím vaší pomoci, kterou jsme již v rodině potřebovali využít. Jste profesionálové na správném místě. Děkuji Pavel Slezák

Pavel Slezák

Ať dar slouží, kde je třeba.

Květa Proislová
1 000 Kč

Vysoce záslužná činnost. Děkuji.

Jaroslav Doležal
5 000 Kč

Děláte záslužnou práci. Přeji vám hodně sil a energie k jejímu plnění.

Marek Novák
1 000 Kč

Díky za to, že jste 🙏 ❤️

Alena Buňátová
500 Kč