F-nadace


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Podpora Nikoly Sekulové v Makedonii

Přidejte se k podpoře misijní práce Nikoly Sekulové, která se věnuje práci s mladými lidmi v hlavním městě Severní Makedonie, Skopje. V místě, kde není obvyklé pořádat aktivity pro mladé lidi jak v církvi tak mimo ní, mládežnická služba pomáhá k začlenění mladých studentů v bezpečném prostředí, kde mohou být sami sebou a růst ve víře nebo slyšet Evangelium poprvé v životě.

vybíráme od 3.9.2021

Podpora Nikoly Sekulové v Makedonii

Buďte i vy součástí změněných životů a svým darem přispějte na realizaci našich snů pro práci v Severní Makedonii.
369 994 Kč
vybráno 123 % z 300 000 Kč

přispělo

34 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jmenuji se Nikol Lucie Sekulová a již 4. rokem sloužím v hlavním městě Severní Makedonie, Skopje. Když mi bylo 20 let, odpověděla jsem na Boží povolání jít sloužit nevěřící mládeži v Makedonii. Do současné doby jsem se věnovala práci s mladými nevěřícími lidmi v rámci neziskové celosvětové organizace Young Life a od tohoto září se budu věnovat práci s mladými lidmi v rámci mého místního sboru ve Skopje "Evangelska Crkva Aerodrom". Před třemi lety jsem byla součástí vzniku této církve a sloužila jsem v týmu vedení sboru, a od roku 2019 sloužím jako vedoucí mládeže. 

V Makedonii není obvyklé, aby existovaly organizované aktivity pro mladé, ať už v církvi, nebo mimo ní. Proto mým úkolem na další rok bude pomoci rozjet tuto službu, a pomoci tak mladým lidem začlenit se v bezpečném prostředí, kde budou moci růst ve víře, a také se osobně rozvíjet. Po 9. letech v misijní organizaci mi Pán Bůh položil na srdce misijní práci s mládeží v rámci místního sboru.  

Cíle: 
◉ vybudovat zdravou mládežnickou službu - evangelizace, učednictví, mentoring, vedení, komunita
◉ v rámci evangelizace učit církevní mládež mít srdce jak pro své nevěřící kamarády, tak i pro další nevěřící mladé lidi v Makedonii, skrze vztahy budovat důvěru a přátelství 
◉ pořádat evangelizační tábory pro věřící studenty a učednické tábory pro věřící studenty 

Co budu další rok dělat?  
◉ sloužit v místním sboru, pomáhat s logistikou a organizováním aktivit 
◉ sloužit v službě Kairos, což je služba, která pomáhá prakticky sociálně slabším lidem, pomáhat vést službu Alpha - služba pro nevěřící, pomáhat vést biblické skupinky 
◉ vést mládežnickou službu - setkání mládeže jednou týdně 
                                                 -  organizování táborů a víkendovek
                                                 - trénování vedoucích 
                                                 - mentorování studentů
                                                 - budování vztahů s nevěřícími studenty mimo sbor 

Vybrání cílové částky umožní Nikol další rok služby ve Skopje a podpoří mládežnicku službu v jejím místním sboru Evangelska Crkva Aerodrom. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu